Crvena zvezda se plasirala u Evrokup

Košarkaši Crvene zvezde izborili su plasman u Evrokup pošto su na domaćem terenu u Beogradu, u revanš utakmici drugog kola kvalifikacija, pobedili austrijskog predstavnika Gmunden sa 96:81 (24:24, 27:18, 23:15, 22:24). Prvi meč je završen nerešeno 82:82.

Crvenu zvezdu do pobede su predvodili Tadija Dragićević sa 21 poenom, Andre Ovens dodao je 14, a Marko Marinović 13 poena.

U austrijskoj ekipi najviše su se istakli Ilaja Palmer i Deteri Mejes sa po 25 postignutih poena.

U prvoj četvrtini viđena je izjednačena košarka i nijedna ekipa nije stekla osetniju prednost. Austrijanci su u drugom delu prve četvrtine imali četiri poena prednosti, ali je Zvezda dobrom odbranom uspela da izjednači rezultat.

Početkom druge četvrtine Zvezda je počela da preuzima kontrolu. Domaći su imali prednost od pet poena (40:35), a zatim su "crveno-beli" u 18. minutu poveli 49:39.

"Crveno-beli" su nastavili dobru igru i u drugom poluvremenu. Najveće vođstvo Zvezda je imala u 23. minutu 61:44, kao i na kraju treće četvrtine 74:57.

Poslednju četvrtinu austrijska ekipa počela je angažovanijom igrom i u 32. minutu je došla do 74:66, ali je Zvezda, ipak, uspela da vrati razliku i meč sigurno privede kraju.

Crvena zvezda će se u Evrokupu takmičiti u Grupi F sa ekipama Broze Basket (Nemačka), Turov (Poljska) i Spirou Basket (Belgija).

Srbiju će u Evrokupu, pored Zvezde, predstavljati i FMP Železnik i Hemofarm.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво