Počinje plej-of Evrolige, ko će u Istanbul?

Duelima CSKA – Baskonija (19.00) i Panatinaikos – Fenerbahče (20.00) večeras počinje plej-of košarkaške Evrolige. Moskovljani brane titulu osvojenu prošle godine u Berlinu. U četvrtfinalnim serijama, koje se igraju na tri pobede, sastaju se još i Real – Darušafaka i Olimpijakos – Efes.

Trofej brani moskovski CSKA, koji je u prošlogodišnjem epskom finalu bio bolji od Fenera posle produžetka (101:96).

"Armija" će na putu ka novom fajnal-foru, koji će biti održan u Istanbulu (od 19. do 21. maja), prvo morati da preskoči neugodni tim Baskonije. Utakmica se igra u Areni "Mega sport".

U dva ovogodišnja duela timovi su ostvarili po jednu pobedu. CSKA je ubedljivo pobedio u Moskvi sa 112:84 (Teodosić fenomenalan sa 34 poena i 10 asistencija), dok je Baskonija dobila triler u Vitoriji sa 79:78.

Drugi meč večerašnjeg programa igra se u Atini, gde će koplja ukrstiti PAO i Fenerbahče.

Ponovo će u centru pažnje biti srpski trener Željko Obradović, koji je postao legenda "zelenih" nakon što ih je vodio do pet titula prvaka Evrope (2000, 2002, 2007, 2009 i 2011).

Ipak, u dosadašnja četiri gostovanja sa Fenerom u "OAKA areni" još uvek ne zna za trijumf.

Timovi su ove sezone ostvarili po jednu pobedu, i to u svojim dvoranama – Panatinaikos je pobedio sa 81:70, da bi Fener uzvratio sa ubedljivih 84:63.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво