Vujoševića ne brine Panionios

Trener košarkaša Partizana Duško Vujoševića rekao je novinarima da ga više brine teška situacija oko kluba nego utakmica sa Panioniosom u Atini u četvrtom kolu D grupe Evrolige.

Partizanu je bio poremećen ritam treninga jer su trojica igrača morala da otputuju van zemlje da bi dobili nove putne isprave, ali je Vujošević istakao da je najveći problem blokiran račun kluba zbog potraživanja Marfin banke.

"Crno-beli" su pre četiri godine uzeli od te banke 1,9 miloina evra kredita, ali uz velike kamatne stope od 17 odsto godišnje.  "To su sve nesrećne okolnosti koje su nas malo dekoncentrisale pred važnu seriju utakmica (Panionos, Crvena zvezda, Olimpija i CSKA). Zato moram da postavim pitanje da li je sport društveno korisna aktivnost i da li naši rezultati ikome nešto znače", rekao je Vujošević na konferenciji za novinare u Beogradu.

"Žao mi je što pred ovaku važnu utakmicu moram da pričam o ovim stvarima, ali trenutak je kritičan", dodao je trener Partizana.  On je novinarima kazao da nije sporno da klub želi da vrati osnovicu banci, ali je ocenio da je kamata "divlja". "Svako ko je uzeo nešto, to treba i da vrati, ali mi možemo da se dogovorimo oko neke reklame ili slično. Oni, međutim, ne žele dogovor", objasnio je Vujošević.

Strateg Partizana je rekao da nijedan klub ne bi pristao da samo u novcu vrati dug i dodao da je jedino rešenje reprogramiranje.  "Ako žele samo novac, neće ga dobiti, jer niko nije lud da plaća toliku kamatu. Naravno, ono što se uzelo mora da se vrati, ali reprogramiranje kredita apsolutno mora da se sprovede", naveo je Vujošević.

Trener Partizana dodao je da Partizan nije jedini sportski klub koji je od Marfin banke uzeo kredit, već je to uradio i "jedan veliki fudbalski klub".  Govoreći o utakmici sa grčkom ekipom, Vujošević je rekao da poznaje Panionios, koji je izuzetnio "agresivan i angažovan" tim.  "Pokušaćemo da odigramo najbolje što možemo, bez obzira na okolnosti. Verujem u pobedu, ali spektar očekivanja navijača mora da bude veliki, jer je svaki rezultat moguć. Objektivno, oni su favoriti na svom terenu", kazao je Vujošević.

Partizan u Atinu putuju u sredu ujutro, a utakmica se igra u četvrtak u 19.45 po srednjeevropskom vremenu.  "Crno-beli" su u dosadašnjem toku Evrolige zabeležili dve pobede i jedan poraz i zauzimaju drugo mesto u D grupi.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво