Peković proglašen za najkorisnijeg igrača plej-ofa

Centar beogradskog Partizana i reprezentativac Crne Gore Nikola Peković proglašen je danas u prostorijama Košarkaškog saveza Srbije (KSS) za najkorisnijeg igrača plej-ofa domaćeg prvenstva.

Peković, koji je u letnjem prelaznom roku prešao u redove grčkog šampiona Panatinaikosa, imao je u utakmicama završnog dela srpskog šampinata prosečan indeks korisnosti 25, što je bilo dovoljno za čelnu poziciju.

Identično priznanje u superligaškoj konkurenciji dobio je prvotimac čačanskog Borca Nikola Ilić sa prosečnim indeksom 20. Ilić je, ujedno, i najbolji skakač domaćeg šampionata sa 113 skokova.

Najuspešniji asistent Superlige je američki plejmejker Omar Kuk iz Crene zvezde, koji je zabeležio 96 asistencija, dok su zvanje najboljeg odbrambenog igrača podelili Zoran Erceg iz FMP-a i Goran Bajić iz novosadske Vojvodine. Sa postignutih 257 poena Erceg je najbolji strelac srpske Superlige.

Za trenera godine proglašen je šef stručnog štaba crno-belih Duško Vujošević. On je sa trofejnim klubom ove sezone, pored sedme uzastopne titule nacionalnog prvaka, osvojio i završni turnir regionalne NLB lige u Ljubljani i Kup Radivoja Koraća.

U prvoj petorci lige, pored pomenutih Kuka, Ilića i Pekovića, našli su se i bek Vojvodine Miloš Bojović i krilni igrač Hemofarma Amerikanac Rol Maršal.

Nagrade laureatima uručio je komesar lige Tihomir Bubalo koji je napomenuo da je "izuzetno zadovoljan proteklom sezonom."

"Iza sebe imamo jako uzbudljivo takmičenje, a posebno nam je drago što je sve proteklo bez ijednog incidenta", rekao je Bubalo i dodao da "ponašanje svih aktera, a naročito navijača zaslužuje pohvale".

Bubalo je podsetio da su se tokom protekle sezone u punoj meri afirmisali mladi talenti, osvajači brojnih medalja za našu reprezentaciju u mlađim kategorijama i najavio da će pripreme za organizaciju novog državnog

šampionata "početi odmah".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи