Fenerbahče pobedio Barselonu, rekord Navara

Košarkaši Fenerbahčea pobedili su posle produžetka na svom terenu u Istanbulu Barselonu sa 68:65 (11:15, 19:16, 14:15,14:12, 10:7), u utakmici poslednjeg, 30. kola Evrolige.

Najbolji u ekipi Fenerhčea bio je Bogdan Bogdanović, sa 15 poena, pet skokova, tri asistencije i četiri ukradene lopte. Nikola Kalinić postigao je 13 poena, Kostas Slukas 10, a Ekpe Judo devet poena i 15 skokova.

U ekipi Barselone najefikasniji je bio Tajris Rajs sa 19 poena, a Viktor Klaver postigao je 15. Huan Karlos Navaro utakmicu je završio sa četiri poena, što mu je bilo dovoljno da uđe u istoriju Evrolige, pošto je postigao više od 4.000 poena u tom takmičenju.

Bogdanović je postigao poslednjih pet poena za Fenerbahče u regularnom delu, a priliku za pobedu španskog tima propustio je Rajs, kada je u poslednjem napadu promašio "dvojku", pa je meč odlučen posle produžetka.

Produžetak je počeo "trojkama" Peterija Koponena i Bogdanovića, a srpski košarkaš je produžetku postigao pet poena. Pobedu ekipi Željka Obradovića doneo je Slukas pošto je ubacio tri od četiri slobodna bacanja.

Fenerbahče je trenutno peti na tabeli sa 18 pobeda i 12 poraza, ali posle završetka svih utakmica 30. kola, takmičenje bi mogao da završi i na sedmom mestu. Barselona je 11. na listi sa 12 pobeda i 18 poraza.

U utakmici bez većeg takmičarskog značaja Galatasaraj je u Nemačkoj pobedio domaći Bamberg sa 84:79 (20:23, 23:22, 15:18, 26:16).

Sinan Guler predvodio je Galatasaraj sa 17 poena, dok je sa druge strane Nikolo Meli takođe postigao 17 poena.

Galatasaraj je takmičenje završio skorom od 11 pobeda i 19 poraza, a Bamberg sa 10 pobeda i 20 poraza.

Panatinaikos obezbedio četvrto mesto

Košarkaši Panatinaikosa pobedili su na gostujućem terenu u Tel Avivu Makabi sa 81:61 (20:26, 16:12, 31:12, 18:7), i obezbedili četvrto mesto na tabeli i prednost domaćeg terena u četvrtfinalu.

Najefikasniji u grčkom timu bio je Majk Džejms sa 17 poena, pet skokova i sedam asistencija. Kris Singlton postigao je 13 poena, uz osam skokova i šest ukradenih lopti, dok je Nik Kalates dodao 12 poena.

U ekipi Makabija Viktor Rud postigao je 17 poena, a Džo Aleksander 14.

Panatinaikos ima skor od 19 pobeda i 11 poraza i četvrti je na tabeli, što mu je donelo prednost domaćeg terena u plej-ofu. Makabi je takmičenje završio sa 10 pobeda i 20 poraza.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво