Читај ми!

Pobede Denvera i Bruklina na gostovanjima i rekord Vestbruka

U burnoj noći NBA košarke, tokom koje je odigrano jedanaest duela, dominirale su domaće ekipe jer su na gostovanjima slavile samo ekipe Bruklina u duelu sa Filadelfijom 141:118 i Denvera sa Nju Orleansom 134:131. Najdramatičniju završnicu posle produžetka dobio je San Antonio u duelu sa Memfisom 95:89, dok u ostalim duelima nije bilo većih dilema i neizvesnosti o pobedniku. Rasel Vestbruk ostvario 41. "tripl-dabl" učinak u sezoni i izjednačio rekord Oskara Robertsona iz sezone 1961-1962.

Iako je San Antonio tokom cele utakmice sa Memfisom održavao minimalnu prednost, u samom finišu tokom poslednjeg minuta igre gosti su uspeli ne samo da izjednače već i da povedu, pa su domaćini morali da se izbore za izjednačenje na 84:84 u poelednjoj sekundi i izbore produžetak jer Zak Rendolf nije uspeo da realizuje pokušaj za trojku uz zvuk sirene.

U produžetku već nije bilo neizvesnosti jer su domaćini sa nekoliko trojki i odličnom odbranom obezbedili prednost koju su samo uvećavali do kraja meča.

Pobednički tim San Antonija predvodio je Kavaji Leonard sa 32 poena uz 12 skokova i 4 asistencije, a pratili su ga Oldridž sa 15 i Pol Gasol sa 12 poena i 11 skokova.

Memfis su predvodili Konli i Randolf sa 19 i 18 poena, a pratio ih je Mark Gasol sa 11poena.

Druga dramatilna završnica odigrana je u Nju Orleansu, a dobio ju je gostujući Denver sa 134:131 zahvaljujući i odličnoj igri našeg Nikole Jokića koji je ostvario svoj 33. dvosruki dvocifren učinak u sezoni.

Ovom pobedom Denver je poboljšao svoje šanse u duelu sa Portlandom u borbi za osmu poziciju na tabeli koja vodi u plej-of. Trenutno Jokićev tim ima samo jednu pobedu manje od svog konkurenta.

Oklahoma je na svom terenu pobedila Milvoki sa 110:79, a utakmicu je obeležio košarkaš pobedničkog tima Rasel Vestbruk, koji je ostvario 41. "tripl-dabl" učinak u sezoni i izjednačio rekord Oskara Robertsona iz sezone 1961-1962.

Vestbruk je ostvario sedmi uzastopni "tripl-dabl", a utakmicu je završio sa 12 poena, 13 skokova i 13 asistencija. On je do "tripl-dabla" došao devet minuta i 17 sekundi pre kraja treće četvrtine, kada je asistirao Taju Gibsonu. Navijači su mu dugo posle te asistencije uzvikivali "MVP" i pozdravljali ovacijama.

Vestbruk u predstojećoj utakmici protiv Memfisa može da postavi novi rekord. On se po broju "tripl-dablova" u karijeri, 78, izjednačio na četvrtom mestu večne liste sa Viltom Čembrlenom. U ekipi Milvokija najefikasniji je bio Majkl Bizli sa 14 poenom.

Golden Stejt je pobedio Minesotu sa 121:107 i ostvario 12. uzastopnu pobedu. Voriorse je predvodio Klej Tompson sa 41 poenom i to je bila njegova 10. utakmica u kojoj je postigao najmanje 40 poena. Stefen Kari u pobedi je učestvovao sa 19 poena i devet asistencija.

Golden Stejt bi mogao da osvoji prvo mesto u Zapadnoj konferenciji pred plej-of, ako u narednoj utakmici pobedi Finiks, a San Antonio izgubio od Los Anđeles Lejkersa.
U ekipi Minesote Enrdu Vigins bio je najefikasniji sa 24 poena.

Klivlend je pobedio Orlando sa 122:102 i izjednačio se sa Bostonom na prvom mestu na tabeli Istočne konferencije. Kevin Lav bio je najefikasniji u ekipi aktuelnog šampiona sa 28 poena i 11 skokova, dok je Kajri Irving dodao 24 poena. Lebron Džejms ostvario je "tripl-dabl" učinak sa 18 poena, 11 skokova i 11 asistencija.

Kavalirsi će u narednoj utakmici igrati protiv Bostona za prvo mesto Istočne konferencije i prednost domaćeg terena.

U ekipi Orlanda, koja je pretrpela peti uzastopni poraz, najefikasniji je bio Evan Furnije sa 21 poenom.

Indijana je pobedila Toronto sa 108:90 i prekinula niz od četiri poraza, Bruklin je pobedio Filadelfiju sa 141:118, dok je Šarlot izgubio od Vašingtona sa 111:118 i ugrozio šanse za plej-of. Njujork je pobedio Čikago sa 100:91 i prekinuo njegov niz od četiri pobede.

U poslednjem meču večeri između Sakramenta i Dalasa sredinom utaknice učinilo se da će gosti prirediti iznenađenje jer su u finiš utakmice ušli sa prednošću, ali su domaćini u poslednjoj četvrtini serijom trojki raspršili njihove nade i odneli pobedu sa 98:87.

Interesantno je da su čak šestorica igrača pobedničkog tima imala dvocifren šuterski učinak, a predvodio ih je Meklemor sa 22 poena, dok su im se u poraženom Dalasu samo trojica igrača pridružila na listi. Brusino je ubacio 13 a Barns i Povel po 11 poena.

Ostali rezultati:
Filadelfija - Bruklin 118:141
Vašington - Šarlot 118:111
Klivlend – Orlando 122:102
Indijana - Toronto 108:90
Njujork - Čikago 100:91
San Antonio - Memfis 95:89
Golden Stejt - Minesota 121:107
Sakramento - Dalas 98:87 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
22° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се