Читај ми!

Darušafaka se provukla, odluka u Istanbulu

Košarkaši Darušafake posle produžetka savladali su Bamberg sa 99:97, tako da će poslednji učesnik Top 8 faze biti odlučen u okršaju između Darušafake i Crvene zvezde u poslednjem kolu u Istanbulu.

Sjajan meč odigrali su Bamberg i Darušafaka. Domaćin je imao svoju šansu u regularnom toku meča, propustio ju je. Darušafaka je u produžetku bila koncentrisanija i na kraju došla do važne pobede koja je ostavlja u trci za Top 8 fazu takmičenja. 

Šampion Srbije i Jadrana u petak igra protiv Uniksa meč koji ne može da mu donese direktan plasman u narednu fazu. Bez obzira na to da li Zvezda u petak bude pobedila ili izgubila, ako Darušafaka pobedi u poslednjem kolu, ići će dalje zbog boljeg učinka u međusobnim susretima (u slučaju da oba tima budu imala isti broj pobeda).

Bamberg je dobro igrao u prvom poluvremenu, a 58 sekundi pre kraja imao je pet poena prednosti, ali je onda Vil Klajburn pogodio oba penala, da bi Luk Harangodi 24 sekunde pre kraja postigao trojku za izjednačenje – 84:84.

Domaći tim je imao ceo napad. Darijus Miler je dugo držao loptu, a onda je šutirao sa vrha reketa za pobedu, ali je promašio, tako da je meč otišao u produžetak.

Ekipe su se u dodatnih pet minuta smenjivale u vođstvu, a ključni trenutak se desio u poslednjem minutu. Klajburn je prvo pogodio oba penala, a onda je posle dobre odbrane dao koš za vođstvo svog tima od tri poena – 97:94, 54 sekunde pre kraja.

Bamberg je pokušao da u preostalom vremenu preokrene rezulat, ali nije uspeo.

Olimpijakos je kao gost izgubio od Efesa sa 77:69, što mu je bio treći poraz u poslednje četiri utakmice, ali bez rezultatskog značaja, pošto će atinski tim sa trećeg mesta ući u plej-of. Efes je ovom pobedom potvrdio plasman u četvrtfinale.

Barselona je pobedila Makabi sa 76:71 u meču koji nije imao rezultatski značaj.

Raspored u borbi za poslednje mesto u plej-ofu Evrolige:

Bamberg – Darušafaka 97:99

Petak, 19.00, Crvena zvezda – Uniks

Petak, 7. april, 19.00, Darušafaka – Crvena zvezda

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара