Читај ми!

Pobede Vašingtona i Toronta, Klipersi u plej-ofu

Protekle NBA noći Vašington iznenadio Klivlend na gostovanju sa 127:115, a Toronto Dalas sa 94:86. Na domaćim terenima pobede stavili San Antonio nad Njujorkom 106:98 i Portland koji je savladao Minesotu sa 112:100, a u prvoj utakmici večeri LA Klipersi su nadigrali Jutu sa 108:95 i obezbedili učešće u plej-ofu.

Već od samog starta utakmice gostujući Vašington je silovito počeo i preuzeo vođstvo predvođen raspoloženim tandemom Džona Vola i Bredli Bejla.

Uprkos odličnim pokušajima legendarnog Lebrona Džejmsa, Kajri Irvinga i Kevina Lava, Klivlend nije uspeo da načini preokret i gosti su bez mnogo neizvesnosti stigli do pobede.

Najefikasniji igrač utakmice Džon Vol ubacio je 37 poena uz 11 asistencija i 4 skoka, čime je bio najbolji igrač protekle noći, a Bejl je dodao 27 poena za pobedu gostiju.
Lebron Džejms je bio najefikasniji u timu poraženog aktuelnog prvaka sa 24 poena, a pratili su ga Irving sa 23 i Lav sa 17 poena.

Na gostovanju je slavio i Toronto savladavši Dalas sa 94:86 najviše zahvaljijući tandemu Demara Derozana i Serža Ibake.

Njih dvojica su sa po 18 poena predvodili tim do pobede iako je najefikasniji igrač bio iz tima domaćeg Dalasa, Harison Barns sa 23 poena, ali ga ostatak ekipe nije pratio u efikasnosti.

U preostalim utakmicama dominirale su domaće ekipe i odnele pobede bez većih neizvesnosti.

San Antonio je slavio nad Njujorkom sa 106:98 a predvodio ih je Kavai Leonard sa 29 poena.

Portland je savladao Minesotu sa 112:100 predvođen Mekalumom koji je ubacio 32 poena, a pratio ga je Lilard sa 21 poenom, dok je u Minesoti sa 20 najefikasniji bio Vigins.

Ovim trijumfom Portland je zadržao korak za osmoplasiranim Denverom našeg Nikole Jokića. Trenutno se na tabeli Zapada nalazi na devetom mestu sa skorom 34-38, odnosno jednom pobedom manje i jednim porazom više od Denvera. 

U prvoj utakmici večeri LA Klipersi su nadigrali Jutu sa 108:95 i opotvrdili učešće u plej-ofu u prilično dramatičnoj utakmici jer su na startu prepustili prednost protivniku da bi u finišu načinili obrt za pobedu.

Kliperse je do pobede predvodio Džamal Kroford sa 28 poena, 15 je dodao Blejk Grifin, dok je Deandre Džordan imao 15 skokova.

Kod gostiju su se istakli Rudi Gober sa 26 poena i 14 uhvaćenih lopti, a najbolje ga je pratio rezervista Džo Džonson sa 17 poena.

Ovom pobedom Klipersi su obezbedili da i šestu sezonu u nizu igraju u plej-ofu, a rival u prvoj rundi će im skoro sigurno biti upravo Juta.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво