Читај ми!

Partizan savladao Cedevitu, Hečer prelomio meč

Košarkaši Partizana savladali su u Beogradu ekipu Cedevite sa 74:73 i izjednačili na 1:1 u polufinalnoj seriji plej-ofa ABA lige. Birčević i Hečer najbolji u domaćoj ekipi, Amerikanac postigao pobedonosne poene dve sekunde pre kraja meča. Odlučujući meč igra se u Zagrebu 1. aprila.

Košarkaši Partizana pobedili su u Beogradu ekipu Cedevite sa 74:73 (20:13, 19:21, 17:17, 18:22) i tako izjednačili na 1:1 u polufinalnoj seriji plej-ofa Jadranske lige.

Crno-bele su do pobede u prepunoj hali "Aleksandar Nikolić" vodili Vilijam Hečer sa 23 i Stefan Birčević sa 18 poena, Novica Veličković je dodao osam, a Uroš Luković šest poena.

Osim što je bio najefikasniji u pobedničkom timu, Amerikanac je pogotkom dve sekunde pre kraja doneo pobedu svom timu, koja je tokom čitavog meča imala veliku podršku navijača u prepunoj hali "Aleksandar Nikolić".

U poraženom timu najbolji je bio Rajan Boutrajt sa 25 poena, Miro Bilan je postigao 16, a Džon Vilijam Šurna deset poena.

Odlučujuća, treća utakmica ovog duela igraće se u Zagrebu 1. aprila.

Ovako je protekao meč:

21.52 – Kraj, Partizan – Cedevita 74:73.

Kakva završnica utakmice! Cedevita je u poslednjem minutu stigla prednost Partizana od pet poena, čak i povela, ali je Vil Hečer, dve sekunde pre kraja, doneo pobedu crno-belima.

21.34 – Sredina igra u poslednjoj deonici, Partizan vodi 64:59.

Zahuktalo se u Beogradu, pomalo i zahvaljujući nekim sumnjivim odlukama sudija. Crno-beli i dalje drže prednost, ali Cedevita opasno preti. Hečer sa dve vezane trojke odrćžava prednost crno-belih.

21.21 – Posle tri odigrane četvrtine Partizan vodi sa 56:51.

Ne blistaju ni jedni ni drugi, ali crno-beli na veću energiju uspevaju da održe prednost. Birčević ima 17, Hečer 13 poena, na drugoj strani Bilan 14, Boutrajt 13.

21.10 – Sredina igre u trećoj deonici, Partizan vodi sa 45:43.

Imali su crno-beli i deset poena prednosti, ali su gosti zaigrali bolje u napadu i stigli prednost Partizana.

21.00 – Nastavljen je meč.

20.44 – Poluvreme, Partizan – Cedevita 39:34.

Raspucali su se i jedni u drugi u drugom delu druge četvrtine, videli smo seriju trojki na obe strane. Crno-beli su zadržaligoste na 34 poena za poluvreme, što je pravi način da se dobije ova utakmica.

Birčević je najefikasniji na meču sa 15 poena (tri trojke), Hečer ima 10. Na drugoj strani, Bilan je postigao deset, Boutrajt sedam poena.

20.31 – Polovina igre u drugoj četvrtini, Partizan vodi 24:21.

Crno-beli vode u većem delu meča, ali se Cedevita trojkama drži u životu. Mali broj poena u odnosu na prethodne mečeve dva tima ove sezone.

20.18 – Posle prve četvrtine crno-beli vode sa 20:13.

Odlična igra Partizana, naročito u odbrani, pa izabranici Aleksandra Džikića nisu dozvolili protivniku silan početak kao u prvoj utakmici u Zagrebu.

20.10 – Sredina igre u prvoj četvrtini, Partizan vodi 12:10.

20.01 – Počeo je meč u Beogradu.

19.54 – Košarkaši Partizana imaće veliku podršku sa tribina, hala "Aleksandar Nikolić" ispunjena je do poslednjeg mesta.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи