Džikić: Biće tvrdo, Mršić: Kao da je 0:0

Trener Partizana Aleksandar Džikić rekao je da očekuje "tvrdu" utakmicu u subotu protiv Cedevite, u revanš meču polufinala plej-ofa Jadranske lige, uprkos problemima sa povredama.

"Očekujemo tvrdu utakmicu, kakva i treba da bude u polufinalu ABA lige. Nadam se da će dvorana da bude puna. Imaćemo podršku naših navijača i nadam se da ćemo izboriti rezultat. Ima sitnih problema sa povredama, kao i uvek, ali ne bih da pričam više o tome", rekao je Džikić novinarima u Beogradu.

Cedevita je u prvoj utakmici pobedila rezultatom 83:76 i tako povela sa 1:0 u seriji koja se igra na dve pobede.

"Generalno, prvih par dana smo se skupljali. Najbolje treniraju oni koji ne igraju, ali to je tako. Kao i za prošlu utakmicu, Uroš Luković je pod znakom pitanja. On je i prošlu utakmicu počeo, iako sam ja u Zagrebu rekao da ne znamo da li će igrati. Probao je i nije 'preživeo' taj start. Videćemo da li će se oporaviti", rekao je Džikić.

Partizan je u prvom poluvremenu prve utakmice gubio sa dvocifrenom razlikom, u drugom je stigao prednost i imao je priliku da preokrene rezultat, ali je nije iskoristio.

Džikić se nije složio sa konstatacijom novinara da pristup nije bio dobar u prvom poluvremenu.

"Ne radi se o pristupu. Radi se delimično o koncentraciji i o tome da smo promašili otvorene šuteve. Mislim da nije bilo, za ovaj nivo košarke, nekih drugih ujednačenosti. Ne menjaju se stvari u tri dana. Niko ne nauči da igra ili ne igra košaru ili vodi svoj tim u tri dana. Realno, mi smo napravili te otvorene šuteve i igrači koji spadaju u naše najbolje šutere su promašili. Ja ništa više od njih ne tražim. Moje mišljenje o drugom poluvremenu jeste da smo samo pogodili u drugom poluvremenu, isekli tu njihovu prednost", rekao je Džikić.

Trener Partizana je posle prve utakmice rekao da će se ekipa vratiti u Zagreb na majstoricu.

"Najava majstorice je prosto moja vera u to da radimo onako kako najbolje znamo. Mislim da je u odnosu na celu sezonu možda za oba tima najispravnije da se u trećoj utakmici odluči o finalisti ABA lige. Mi smo ove godine realno dugo bili na drugoj poziciji i na kraju smo to sami uprskali i to je to. Nadam se da ćemo igrati bolje i koncentrisanije u subotu", rekao je Džikić.

Trener košarkaša Cedevite Veljko Mršić istakao je da ekipa putuje u Beograd, kao da nema prednost iz prvog meča protiv Partizana, ali sa željom da baš u gostima obezbedi plasman u finale plej-ofa ABA lige.

"Ovo nam je četvrti meč protiv Partizana ove sezone, očekujemo tvrdu i tešku utakmicu. Partizan će ući maksimalno angažovano, ali i mi moramo odgovoriti isto. Ne smemo da razmišljamo o tome da imamo 1:0 i da nam to bude u podsvesti, jer može da bude prva greška. Idemo kao da je 0:0, kao da je to jedna jedina utakmica. Znamo ih dobro i idemo na pobedu", rekao je Mršić.

Prema njegovim rečima, za sutrašnji meč biće spremni Marko Arapović i Marko Tomas.

"Oporavio se Arapović, a Tomas je, kao i saigrač, propustio poslednju utakmicu sa Džolijem u ponedeljak. Očekujem da budu spremni, nadam se da neće biti promena do meča", dodao je Mršić.

Druga utakmica polufinala ABA lige između Partizana i Cedevite igra se u subotu od 20 sati u hali "Aleksandar Nikolić".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво