Poraz Zvezde u Barseloni, zahuktava se borba za četvrtfinale

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su u gostima od Barselone sa 54:67 (18:17, 11:15, 14:20, 11:15), u utakmici 28. kola Evrolige. Crveno-beli su posle 13. poraza od početka sezone na osmom mestu na tabeli, odnosno, imaju trijumf više od Darušafake, pa će se u preostala dva kola boriti za plasman u Top 8.

Niko od igrača Zvezde na večerašnjem meču nije imao dvocifreni učinak, a najefikasniji su bili Nejt Volters, Luka Mitrović i Čarls Dženkins, sa po osam poena. Barselonu je do pobede vodio Stratos Perperoglu sa 17 poena, dok je Peteri Kaponen dodao 13.

Izabranici Dejana Radonjića dobro su se držali u prvom poluvremenu, na kraju prve deonice imali su minimalnu prednost, a na veliki odmor se otišlo sa plus tri za Barselonu.

Košarkaši Barselone su sjajno počeli treću deonicu, pogađali su za tri poena, pa su posle četiti minuta igre stigli do dvocifrene prednosti.

Zvezda se nije predavala, pa je na četiri minuta pre kraja meča spustila razliku na šest poena, ali je Koponen ubrzo potom pogodio trojku i definitivno prelomio meč.

Zvezda u narednom kolu dočekuje Uniks, dok Barselona na svom terenu igra protiv Makabija.

22.43 – Kraj meča, pobeda Barselone nad Crvenom zvezdom 67:54. Junak pobede Barselone bio je Stratos Perperoglu, koji je postigao 17 poena. U Crvenoj zvezdi nijedan igrač nije bio dvocifren. Volters, Mitrović i Dženkins postigli su po osam poena. 

22:21 – Kraj treće četvrtine, domaćin i dalje u vođstvu – 52:43. Barselona je ovu deonicu dobila sa 20:14. Zvezda od početka meča ne uspeva da nađe pravi ritam, dok se igra domaćina oslanja pre svega na šut za tri poena.

22.01 – Nastavljen meč u "Blaugrani", poenima Stratosa Perperoglua Barselona stiže do vođstva od 34:29.

21.45 – Poluvreme na meču, Barselona vodi protiv Crvene zvezde 32:29. Barselona je do te prednosti došla pre svega boljim šutem za tri poena (pet od 12), dok crveno-beli imaju skromnih 3 od petnaest. Najefikasniji u redovima Zvezde su Volters sa sedam i Mitrović sa šest poena. Goste predvodi Koponen sa sedam poena, dok je Vezenkov postigao šest.  

21.22 – Kraj prve deonice, minimalna prednost Crvene zvezde od 18:17. Barselona je bolje otvorila meč, ali su crveno-beli koševima Voltersa u samoj završnici uspeli da dođu do male prednosti.

21.00 – Počeo meč u Barseloni. Startna petorka za crveno-bele: Kuzmić, Mitrović, Dangubić, Dženkins i Jović. Barselona u sastavu Musa, Rajs, Vezenkov, Oleson i Perperoglu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара