Šokantan poraz Fenera od Makabija, Efes drži korak

Košarkaši Makabija slavili su u Istanbulu pobedu nad Fenerbahčeom rezultatom 81:79, dok je Efes savladao Žalgiris sa 76:68, u okviru 27. kola Evrolige.

Pobedu izraelskom timu doneo je Silven Ladesberg košem u poslednjoj sekundi utakmice.

Prošlogodišnji finalista Fenerbahče kontrolisao je tempo i vodio većim delom utakmice.

Makabi se požrtvovanom igrom vratio u meč i čak u nekoliko navrata poveo.

Fener je imao napad za pobedu, ali je Dikson izgubio loptu koja je došla do Landesberga, koji je pogodio iz teške situaciju, uz dosta "pomoći" obruča.

Najefikasniji u redovima Makabija u "iznenađujućoj" pobedi bio je junak utakmice Landesberg, sa 22 postignuta poena, a pomogli su mu Simson, sa 14, i Aleksander, sa 13 postignutih poena.

Kod domaćina su najraspoloženiji bili Mahmatoglu, sa 15 poena, i Judo sa 13.

Srpski reprezentativac Nikola Kalinić postigao je šest poena na meču.

Fenerbahče je četvrti, sa 17 pobeda iz 27 odigranih mečeva, dok je Makabi na 12. mestu, sa skorom od deset pobeda i 17 poraza.

U narednom kolu Fenerbahče igra protiv gradskog rivala Efesa, dok Makabi dočekuje Žalgiris. 

Ekipa Anadolu Efesa savladala je u gostima Žalgiris rezultatom 76:68.

Turska ekipa je u uzbudljivoj utakmici tek u finišu slomila otpor Žalgirisa, a čovek odluke bio je Tajler Hanikat, koji je u finišu podigao svoj tim i bitnim potezima, kako u odbrani tako i u napadu, povukao tim ka trijumfu.

Do bitne pobede u borbi za četvrtfinale Efes je predvodio Džejson Grendžer sa 25 postignutih poena, a pomogli su mu Braun sa 13, Pol sa 12 i Danston sa 10 postignutih poena.

Kod domaće ekipe jedini dvocifreni bio je Lekavičijus sa 11 poena, a po devet su dodali Jankunas i Milaknis.

Efes se nalazi na osmoj poziciji, koja vodi u dalji tok takmičenja, sa 15 ostvarenih pobeda u 27 odigranih mečeva, dok je Žalgiris porazom znatno umanjio svoje šanse za četvrtfinale, jer se nalazi na desetom mestu na tabeli, sa 12 pobeda i 15 poraza. 

U narednom kolu Efes dočekuje Fenerbahče, dok je Žalgiris gost Makabija. 

Košarkaši Panatinaikosa pobedili su u Atini Armani sa 74:61 (21:15, 17:10, 19:15, 17:21) u 27. kolu Evrolige i tako došli na korak od plasmana u Top 8.

Panatinaikos su do trijumfa predvodili Nik Kalates i Majk  Džejms sa po 13 poena, dok je Nikos Papas dodao deset.

U ekipi Armanija istakao se Avudu Abas sa 15 poena, dok je Milan Mačvan postigao 12, uz sedam skokova, a Mirosalv Raduljica je postigao sedam poena, a imao je i šest skokova i jednu asistenciju.

PAO se ovom pobedom izjednačio na petom mestu Evrolige sa Baskonijom. Obe ekipe sada imaju 16 pobeda i 11 poraza, dok je Armani, poslednji, 16. sa sedam trijumfa iz 27 utakmica.

Košarkaši Baskonije pobedili su u gostima Bamberg sa 96:71 (31:11, 23:26, 21:16, 22:18).

Baskonija je veoma dobro ušla u meč, serijom na početku su rano stigli do dvocifrene prednosti koji ni jednog trenutka nisu ispuštali. Španski tim je u istom ritmu igrao i u nastavku i tako došao do veoma bitne pobede u borbi za plasman u Top 8 Evrolige.

Španski tim je do trijumfa predvodio Tornike Šengelija sa "dabl-dabl" učinkom od 16 poena i 12 skokova, a uz to je imao i dve asistencije, dok su Šejn Larkin i Čejs Badinger dodali po 17.

U ekipi Bamberga, koji je i pre ove utakmice ostao bez šansi da se plasira u Top 8, istakao se Džerel Meknik sa 17 poena, dok je Luka Štajger dodao 12.

Baskonija je na petom mestu Evrolige sa 16 pobeda i 11 poraza, dok je Bamberg 14. sa devet trijumfa i 18 poraza.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво