Читај ми!

Šuterska revija i neverovatni Dejmijan Lilard

Proteklu noć u NBA ligi sjajnom igrom obeležili su šuteri. U poslednjem duelu kola između LA lejkersa i Klivlenda, Kajri Irving i Rasel priredili su pravo nadmetanje u preciznosti. Pobedu je odneo Irving sa 46 naspram 40 poena, donevši gostujućem Klivlendu pobedu – 125:120. Ipak, najefikasniji igrač večeri bio je Dejmijan Lilard, koji je sa čak 49 poena predvodio Portland u pobedi na gostovanju u Majamiju sa 115:104.

Poslednji meč između Lejkersa i Klivlenda bio je i najdramatičniji, jer se ravnopravna borba vodila do poslednje četvrtine kada su gosti uspeli da steknu minimalnu prednost i zadrže je do konačne pobede – 125:120.

Meč je obilovao sjajnim potezima i preciznim šutevima na obe strane, a Kajri Irving i Deanđelo Rasel kao da su se nadmetali u preciznosti.

Na kraju je Irving odneo pobedu sa 46 poena, tri asistencije i dva skoka, a pratio ga je legendarni Lebron Džejms sa "samo" 34 poena.

Raselu je ostala slaba uteha da je sa 40 poena bio drugi na listi strelaca i najefikasniji u timu domaćina.

Slična situacija u dinamici igre viđena je nešto ranije u duelu Majamija i Portlanda, ali su gosti u ovom meču bili neuporedivo ubedljiviji, pobedili su sa 115:104.

Verovatno i zato što ih je predvodio Dejmijan Lilard, kome niko nije mogao da se adekvatno suprotstavi pa je ubacio čak 49 poena uz pet asistencija.

Imao je veći učinak od trojice izrača Majamija, Vajtsad i Dragić ubacili su po 17, a Tajler Džonson 14 poena, koje je predvodio Džo Džonson sa 24, ali ih je na drugoj strani neutralisao Jusuf Nurkić sa 21 poenom.

Detroit je na domaćem parketu bio bolji od Finiksa – 112.95 , a naš Boban Marjanović je u igri proveo samo minut i 46 sekundi, ali je uspeo da postigne četiri poena uz jednu asistenciju.

Kaldvel Puop je imao najefikasniji učinak od 23 poena, osam asistencija i tri skoka, a pratio ga je Andre Dramond i zabeležio 18 poena uz 18 skokova.

U Finiksu je najefikasniji bio Ulis sa 17 poena za 43 minuta provedena u igri.

San Antonio je bez većih problema savladao Sakramento sa 118:102, iako su gosti dobro počeli utakmicu i čak vodili u prvoj četvrtini.

Tim pobednika je predvodio Gasol sa 22 poena, a odlično su ga pratili Oldridž sa 18 i Parker sa 16 poena.

Minesota je bez povređenog Nemanje Bjelice poražena u Nju Orleansu sa 123:109.

Minesota je dobro počela utakmicu i čak povela u prvom delu, ali su domaćini uspeli da načine preokret, potpuno preuzmu kontrolu i reše meč u svoju korist.

Rezultati utakmica:

San Antonio spars – Sakramento 118:102
LA lejkers – Klivlend 120:125
Majami – Portland 104:115
Nju Orleans – Mineosta 123:109
Toronto – Indijana 116:91
Detroit – Finiks 112:95
Filadelfija – Boston 105:99
Bruklin – Dalas 104:111

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво