Читај ми!

Saša Đorđević uvršćen u ikone fajnal fora Evrolige

Legendarni srpski košarkaš, sada selektor reprezentacije Srbije, Aleksandar Đorđević, uvršćen je u ikone fajnal fora Evrolige, koja se prisetila njegovih partija 1992. godine u Istanbulu.

Samo nekoliko nedelja pre legendarnog 16. aprila 1992. godine, Đorđević je imao razgovor sa novinarom Evrolige Vladimirom Stankovićem.

"Sanjam Istanbul, fajnal for, sanjam kako izlazim iz aviona u Beogradu kao kapiten sa trofejom u svojim rukama. Ne znam da li bi me išta nateralo da se osećam bolje u životu", govorio je Đorđević.

Epilog toga jesu onih odlučujućih devet sekundi protiv Huventuda i trojka kojom je Partizanu doneo prvi i jedini trofej šampiona Evrope.

"Za mene, ostvarilo se sve što sam sanjao kao dete. Još kao mali odbrojavali smo poslednje sekunde, kako driblamo loptu ka košu, kako je publika na nogama, kako se čeka ishod šuta koji će doneti pobedu ili poraz. Imao sam sreću da su mi se ti snovi ostvarili, ne samo u klubu već i u reprezentaciji", kaže "Sale Nacionale".

Đorđević je priznao da mu je šut 1992. promenio ne samo igračku karijeru već i život.

"Osvajao sam titule i pre i posle, ali taj fajnal for, osvojiti ga na takav način, to je jedinstveno, nepromenjivo, nešto što me je izdiglo i kao igrača i kao čoveka."

Evroliga je Đorđevića za titule, podvige i karijeru nagradila uvrstivši ga među malobrojne ikone koje su obeležile istoriju tog takmičenja i sporta.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво