Читај ми!

Čikago nastavio pobednički niz, sjajan Karmelo Entoni

Košarkaši Čikaga i na gostovanju u Klivlendu nastavili pobedonosnu seriju. Stefon Kari i Klej Tompson opet predvodili Golden stejt do pobede, ovoga puta nad Bruklinom rezultatom 112:95. U dramatičnoj pobedi Njujorka nad Filadelfijom sa 110:109, Karmelo Entoni bio igrač odluke.

Čikago je samouvereno došao do četvrte pobede u nizu, savladavši Klivlend na gostovanju sa 117:99.

Bez velike neizvesnosti, timskom igrom u kojoj su čak sedmorica igrača imala dvocifren učinak, Čikago je nastavio pobednički niz uprkos odličnoj igri Kajrija Irvinga, koji je sa 34 poena bio najefikasniji igrač utakmice. Verovatno je ispravno reći da mu je to bila slaba uteha u porazu.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Dvejn Vejd sa 20 poena, a pratili su ga Batler sa 18, Rondo sa 15 i Mirotić sa 14 poena.

Tim Golden stejta je pobedom nad Bruklinom sa 112:95 obezbedio mesto u plej-ofu, a opet ih je predvodio Stefon Kari sa 27 poena i po pet asistencija i skokova.

Odlično ga je pratio Klej Tompson sa 24 poena, a u ekipi Bruklina su pokušali da im pariraju trojica igrača sa dvostrukim dvocifrenim učinkom.

Ronde Holis-Džeferson je imao 16 poena i deset skokova, Šon Kilpatrik 15 poena i takođe deset uhvaćenih lopti, a Trevor Buker 12 poena i, pogađate, deset skokova, ali to nije bilo dovoljno da izbegnu poraz.

Najdramatičnija završnica odigrana je u duelu Njujorka i Filadelfije, iako se tokom utakmice to nije moglo očekivati.

Domaćini su ubedljivo vodili tokom cele utakmice ušavši u finiš sa sigurnom prednošću. Par minuta pre kraja, kad se činilo da je sve već rešeno, gosti su uspeli serijom kontranapada da anuliraju prednost i zaprete preokretom. A onda je Karmelo Entoni uzeo ulogu igrača odluke i sa dva pogotka za 110:109 obezbedio slavlje domaćina.

Entoni je utakmicu završio sa 34 poena, 2 asistencije i 6 skokova, a pratio ga je Rouz sa 18 poena.

Nju Orleans je na gostovanju u Dalasu doživeo drugi poraz uprkos odličnoj igri Entonija Dejvisa, koji je sa 39 poena i 14 skokova bio najefikasniji igrač večeri, ali ga tim nije dovoljno dobro pratio.

Njegov učinak su uspešno anulirali Dirk Novicki sa 18 poena i 9 skokova, Harison Barns sa 19 poena, Set Kari sa 13 poena uz osam asistencija i sedam skokova i Dorijan Fini-Smit sa 12 poena.

Hjuston je porazio Minesotu sa 142:130 u meču u kojem su oba tima postigla rekordan broj poena ove sezone.

Rokitsi su stigli do šeste uzastopne pobede, a Vulvsi izgubili prvi put na gostovanju posle tri nedelje.

Džejms Harden je predvodio Teksašane sa 24 poena i deset asistencija, a pratili su ga Rajan Anderson sa 18, Lu Vilijams sa 17 i Klint Kapela sa 16 poena uz devet skokova.

Najefikasniji u redovima Minesote bio je Karl-Entoni Tauns sa 37 poena i 22 skoka, 30 je dodao Endru Vigins, Đorđi Dijeng je ubacio 16 uz 13 uhvaćenih lopti, a Riki Rubio je postigao 14 poena uz 11 asistencija.

Srpski košarkaš Nemanja Bjelica učestvovao je sa deset postignutih poena za 13 i po minuta na parketu.

Majami je bio ubedljiv protiv Indijana sa 113:95, Orlando je razbio Atlantu sa 105:86, dok je u prvoj utakmici večeri Šarlot na gostovanju bez problema slavio nad Sakramentom sa 99:85.

Rezultati utakmica:

Sakramento - Šarlot 85:99
Klivlend - Čikago99:117
Hjuston - Minesota 142:130
Orlando - Atlanta 105:86
Njujork - Filadelfija 110:109
Majami - Indijana 113:95
Dalas - Nju Orleans 96:83
Golden stejt - Bruklin 112:95

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво