Читај ми!

Pobeda Zapada uz niz rekorda

U duelu selekcija Zapada i Istoka u 66. NBA Ol-star utakmici trijumfovao tim Zapada, uz čitav niz rekorda. Meč u kome kao da nisu postojale odbrane završen je rezultatom 192:182, što je rekordan broj poena na jednoj utakmici meča "svih zvezda", Entoni Dejvis je ubacio 52 poena, Kevin Durent je ostvario tripl-dabl, Lebron Džejms sa 23 poena postao prvi igrač koji je postigao više od 300 na Ol-star utakmicama... Jednom rečju – spektakl.

Entoni Dejvis je ubacio 52 poena, ali je, zahvaljujući i ostalim elementima igre, uz deset skokova i dve asistencije, osvojio prestižno zvanje najkorisnijeg igrača meča, predvodeći tim do pobede.

Tako je Dejvis postao prvi igrač od Kobija Brajanta i 2011. koji je na domaćem terenu poneo MVP priznanje.

Drugi po efikasnosti bio je Rasel Vestbruk sa 41 poenom, ali je taj učinak ostao delimično u senci rekordnih dostignuća ostalih saigrača.

U istoriju se ponovo upisao i Kevin Durent, ostvarivši trostruki dvocifren učinak sa 21 poenom i po deset asistencija i skokova, što je poslednji put pošlo za rukom Dvejnu Vejdu 2012. godine.

Ispisivanje rekorda nije moglo da prođe bez Lebrona Džejmsa, koji je sa 23 poena postao prvi igrač koji je postigao više od 300 na Ol-star utakmicama.

U selekciji Istoka najefikasniji je bio Janis Adetokumbo sa 30 poena, a pratili su ga Kajri Irving sa 22 uz 14 asistencija i sedam skokova, i Isaija Tomas sa 20 poena, ali je sve to bilo nedovoljno da obuzda razigrane zvezde Zapada.

Naredna Ol-star utakmica održaće se 18. februara 2018. godine u Los Anđelesu, koji će rekordni, šesti put biti domaćin zvezda najjače košarkaške lige sveta.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи