Читај ми!

Simonović i Jović pokorili Baskoniju!

Košarkaši Crvene zvezde su ostvarili novu, šestu uzastopnu pobedu u Evroligi, pošto su u Vitoriji savladali domaću ekipu Baskonije sa 87:69. Najbolji akteri u redovima srpskog šampiona bili su Simonović, sa 23 poena, i Jović, sa 18 poena i 12 asistencija. Crveno-beli već u četvrtak dočekuju Panatinaikos.

Nova fenomenalna partija crveno-belih u Evroligi, nova pobeda na gostovanju i novi trijumf Dejana Radonjića protiv ekipe Baskonije. 

Već nadaleko prepoznatljivom agresivnom igrom u odbrani i strpljivim i raznovrsnim napadom, košarkaši Zvezde otvorili su meč u Vitoriji i već na startu pokazali da su, i pored teškog puta do Španije, tamo otišli sa namerom da pobede.

Prva četvrtina okončana je dvocifrenom prednošću srpskog sastava (25:15), koji je u nastavku samo povećavao, ne dozvolivši ekipi Sita Alonsa da se opasnije približi.

Na poluvremenu je bilo "plus 23" (50:27), posle trideset minuta 70:49, da bi se meč završio sa 18 poena razlike između dva tima – 87:69.

Marko Simonović je ponovo bio najefikasniji igrač, postigavši 23 poena. Stefan Jović je pak zabeležio pravi MVP učinak – 18 poena, 12 asistencija i 4 ukradene lopti za ukupan indeks korisnosti 29!

Ognjen Kuzmić je dodao 11 poena, uz šest skokova, dok je Nejt Volters ubacio 9.

U poraženom sastavu domaćih bolji od ostalih bili su Larkin sa 16 i Tili sa 12 poena.

Zvezda sada ima skor 11–8, a svoj naredni meč igra već u četvrtak od 19 sati, kada u halu "Aleksandar Nikolić" stiže grčki Panatinaikos. 

Tok meča:

23.09 – Kraj utakmice, velika pobeda Crvene zvezde protiv Baskonije – 87:69! 

23.03 – Odbija Zvezda taj poslednji trzaj Baskonije, i približava se novoj pobedi u Evroligi – 87:63.

22.50 – Domaća ekipa krenula je na sve ili ništa, i na početku 4/4 pravi seriju od 7:0, koju tajm-autom prekida Radonjić. Čini se da su Zvezdini igrači više bili okrenuti trošenju vremena nego postizanju poena. 

22.43 – Iako je Baskonija dobila treću četvrtinu sa 22:20, ekipa Dejana Radonjića pred poslednjih i odlučujućih deset minuta ima veliku prednost – 70:49

22.35 – Ne pada igra Zvezde ni u nastavku meča, iako je domaći sastav sa znatno većom agresivnošću ušao u treći kvartal. Stefan Jović ponovo "stvara" poene na nekoliko različitih načina (prodor, trojke, asistencije). Prednost srpskog predstavnika je i dalje preko dvadest poena razlike...

22.06 – Najkonstantniji igrač Zvezde ove sezone Marko Simonović (14 poena), on nastavlja sa odličnim igrama i u finišu prvog poluvremena omogućava svom timu da sačuva rano stečenu veliku prednost. Na poluvremenu crveno-beli vode sa velikih 50:27!

21.54 – Baskonija ne uspeva da pronađe način da parira raspoloženoj Zvezdi. Sito Alonso pokušava da čestim promenama petorke i pričom sa sudijama trgne svoj tim, ali ne uspeva u toj nameri. Volters je prilično raspoložen večeras, poput svog kolege plejmejkera Jovića. 

21.46 – Odlična igra srpskog šampiona u prvom kvartalu, nakon koje ima velikih "plus deset" – 25:15

21.37 – Dobar, agresivan početak Zvezde, koja je meč u Vitoriji otvorila sa nekoliko lakih poena iz tranzicije. Stefan Jović sjajno diriguje igrom crveno-belih, i već je ubacio sedam poena.

21.30 – Počeo je meč u Vitoriji... 

Petorka Baskonije: Larkin, Hanga, Blažič, Barnjani i Vojtman.

Petorka Zvezde: Jović, Dženkins, Simonović, Mitrović i Kuzmić. 

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво