Partizan ubedljiv protiv FMP-a

Košarkaši Partizana pobedili su na svom terenu FMP sa 97:70 (24:19, 30:18, 19:19, 23:14), u 19. kolu Jadranske lige i time zadržali drugo mesto tabele.

Partizanu je ovo bila 15. pobeda u takmičenju, pa sada ima dve više od Cedevite i Cibone koji imaju meč manje. Na prvom mestu je branilac titule Crvena zvezda koja ima svih 19 pobeda. FMP-u je ovo bio prvi poraz posle tri uzastopne pobede, odnosno 12. u sezoni.

U timu Partizana zaigrao je Đorđe Majstorović, posle oko dva i po meseca pauze zbog povrede. Crno-bele je do pobede predvodio Novica Veličković sa 17 poena, šest skokova i sedam asistencija. Najefikasniji je bio Branislav Ratkovica sa 22 poena. Stefan Birčević dodao je 14, a Mihajlo Andrić 13. Vilijam Hečer i Stefan Pot postigli su po 10 poena.

Najefikasniji u FMP-u bio je Džona Bolden sa 18 poena, dok je Filip Čović završio meč sa 15 poena i osam asistencija. Dragan Apić, Stefan Lazarević i Ajzea Ostin postigli su po 10 poena za tim iz Železnika.

Meč je odigran pred oko 4.500 gledalaca u hali "Aleksandar Nikolić", a obeležile su ga nesportske stvari. Krajem prvog poluvremena došlo je do prekida od oko 10 minuta kada je gostujući tim napustio parket zato što je publika vređala plejmejkera gostiju Filipa Čovića.

Pozivi zvaničnog spikera u hali da se prekine pogrdno skandiranje sa psovkama izazvalo je kontraefekat, tako da je direktor FMP-a Vladan Mitrović ušao u teren i pokazao igračima da izađu sa terena. Gostujući tim vratio se posle oko 10 minuta, a sudije su dosudile tehničku grešku "klupi" zbog tog gesta.

Partizan je neposredno pre toga poveo 40:27, što mu je bila najveća prednost na utakmici. Crno-beli su u drugoj četvrtini vodili i sa 20 poena razlike, a na poluvreme su otišli sa "+17" (54:37) najviše zahvaljujući šutu za tri poena 8/12. Mihajlo Andrić je u prvih 20 minuta za tri šutirao 3/4.

FMP je uspeo u jednom trenutku da priđe na 13 poena zaostatka, ali je Partizan serijom trojki odbio napad gostiju i definitivno prelomio meč pet minuta pre kraja, kada je poveo 25 razlike, 88:63.

Nakon meča došlo je i do kraćeg koškanja na terenu, ali se sve brzo smirilo i daljih (i većih) incidenata nije bilo.

Džikić i o stvarima "važnijim od košarke"...

Trener Partizana Aleksandar Džikić ocenio je da su njegovi košarkaši savladali dobrog protivnika, a pričao je i o drugim stvarima i na kraju uputio podršku svim ljudima koji se bore protiv raka.

"Moram da kažem da smo znali da će utakmica biti čvrsta i jaka. Znali smo kakvog protivnika imamo ispred sebe. Sa ovim trenerom imaju četiri pobede. (Džona) Bolden je 'eksplodirao' od kad je došao (trener Branko Maksimović) Maksa, (Filip) Čović igra dobro, (Dragan) Apić igra dobro", rekao je Džikić posle utakmice.

"Pravo da vam kažem, posle poraza u Ljubljani, ovo nam je dosta bilo važno i pritisak je bio veći na nama nego na njima. Odgovorili smo pametno. Bilo je grešaka, ali grešaka će uvek biti. Stvarno mislim da samo pobedili dobrog protivnika, sa mnogo talentovanih igrača, koji zna šta hoće i koji će sigurno pobeđivati posle ovog poraza od nas", rekao je Džikić.

On je kazao da bi Džamont Gordon trebalo da donese mnogo toga kada se vrati, kao i da nije želeo da prihvati rizik da Nenad Krstić igra za Partizan u trenutnom zdravstvenom stanju.

Trener je kazao da očekuje da će američki košarkaš biti u timu za meč u Podgorici, sledećeg vikenda.

"Na njegovom testiranju se desila zanimljiva stvar, o kojoj neću da pričam, a sad ga popravljamo. Mislim da će vrlo brzo biti u redu i da će igrati u Podgorici. Iskoristiću ovu priliku da pohvalim ove ljude koje ih leče – Filipa Mihajlovića, doktora Babića i Predraga Šapinu. Rade odličan posao sa igračima koji se vraćaju iz povreda. Situacija je bolja, ispred kalendara smo. Očekujem da pred kup budemo svi na broju", rekao je Džikić, a potom dodao:

"Izvinjavam se, želim da kažem nešto, a ne znam kako drugačije. Hoću da poželim sve najbolje Slađanu Stojkoviću, svima koji se bore protiv kancera, i mojoj majci koja je na terapiji. Ne znam šta da kažem, izdržite ljudi! To je važnije od svega ovog o čemu smo pričali".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво