Obradović: Nisam zaslužio uvrede

Trener Fenerbahčea Željko Obradović rekao je da su Zvezdini košarkaši igrali hrabro u večerašnjoj pobedi nad njegovom ekipom u Evroligi i otkrio da su mu posebno smetale uvrede sa tribina.

"Utakmica je bila lepa za gledanje, sa mnogo preokreta i taktičkih stvari. U onoj završnici smo morali da dobijemo. Igrači Zvezde su mladi, hrabri", rekao je Obradović novinarima posle utakmice u Beogradu.

Obradović je istakao da ga je posebno zabolelo pogrdno skandiranje navijača u hali "Aleksandar Nikolić".

"Nijednom nikakav ružan gest nisam napravio kada sam dolazio, a viču mi 'Željko Turčine...'. A veći sam Srbin od svih njih zajedno... Lako je ovde da se bude Srbin, budite Srbi tamo gde sam ja bio Srbin. Jedna stvar me najviše boli, što niko iz Zvezde nije reagovao na to. Mislio sam da su mi drugari, ali od večeras nisu. Ovo je bilo horsko pevanje, što znači da je pripremljeno", rekao je Obradović.

Trofejni srpski stručnjak je čestitao Zvezdi pobedu.

"Utakmica je bila veoma teška. Donosili smo loše odluke, a Zvezda je igrala pametno i mislim da je to odlučilo. Mogli smo lako da privedemo utakmicu kraju, ali ponavljamo greške", ocenio je Obradović.

On je kazao da ga Zvezda ničim nije iznenadila.

"Sve smo predvideli i igrali su na način na koji igraju, sa velikim samopouzdanjem i željom", naveo je legendarni stručnjak.

Obradović je rekao da u Evroligi nema favorita, što se i pokazalo do sada i da su svi rezultati mogući do kraja. On je bio nezadovoljan kako su njegovi košarkaši igrali poslednja četiri napada i odbrane.

"Igrač treba da radi ono što zna. Ako pokušava da bude heroj, a za to nije sposoban, to je veliki problem. Koliko god da im pričaš, prave se i rade stvari koje nisu radili u životu. Ali, to je tako, šta da se radi", rekao je Obradović.

Fenerbahče će u sledećem kolu dočekati Panatinaikos, dok će Zvezda gostovati Makabiju.

Број коментара 39

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво