Zvezda srušila Fener u Beogradu

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su u Beogradu Fenerbahče sa 75:73 (23:23, 21:19, 17:17, 14:14), u utakmici 17. kola Evrolige i ostvarili četvrtu uzastopnu pobedu.

Najefikasniji u ekipi Zvezde bio je Ognjen Kuzmić sa 21 poenom i osam skokova, a Čarls Dženkins postigao je 14 poena, od kojih i odlučujući koš za pobedu. Marko Simonović dodao je 12.

Fenerbahče je imao napad za izjednačenje, ili pobedu, ali je Ekpea Judoa izblokirao najbolji pojedinac večeras u Zvezdi - Kuzmić.

U ekipi Fenerbahčea koju sa klupe predvodi srpski trener Željko Obradović, najefikasniji su bili Luiđi Datome i Ekpe Judo sa po 16 poena. Srpski reprezentativci Bogdan Bogdanović i Nikola Kalinić postigli su 12, odnosno osam poena.

Zvezda sada ima devet pobeda i osam poraza, a Fenerbahče deset pobeda i sedam poraza.

U 18. kolu Zvezda će u Tel Avivu igrati protiv Makabija a Fenerbahče će u Istanbulu dočekati Panatinaikos.

Zvezda je dobro igrala na početku, posebno u napadu, s obzirom na to da je prvih deset  poena postigla iz reketa, od kojih osam Ognjen Kuzmić. Fenerbahče je bio u igri zahvaljujući preciznim šutevima za tri poena, a upravo "trojkom" Bogdana Bogdanovića je u sedmom minutu prvi put poveo (17:15).

Ekipe su posle toga nastavile sa efikasnom igrom u napadu, smenjivale se u vođstvu, a crveno-beli su na poluvremenu otišli sa prednošću 44:42, prvim poenima Diona Tompsona za Zvezdu u Evroligi.

Zvezda je odlično počela drugo poluvreme, sa dve "trojke" Čarlsa Dženkinsa, što je "podiglo" navijače, ali i košarkaše domaćeg tima, koji su poenima Nemanje Dangubića i Marka Simonovića došli do tada maksimalnih plus deset.

Košarkaši Fenerbahčea se nisu predavali, pa su "trojkama" Datomea i Bogdanovića smanjili zaostatak na četiri poena. Seriju gostiju prekinuo je "trojkom" Stefan Jović.

Domaći košarkaši su tada izdržali nalet gostiju, ali je igra Zvezde onda potpuno stala u napadu, što je Fenerbahče iskoristio i izjednačio, ali je beogradski klub u poslednju deonicu ipak ušao sa dva poena prednosti.

Zvezda je bila bez snage na početku poslednje četvrtine, što je turski klub iskoristio i poveo sa četiri poena razlike, ali se domaći košarkaši nisu predavali, pa su sa nekoliko vezanih dobrih odbrana i napada utakmicu uveli u neizvesnu završnicu.

Crveno-beli su poenima Čarlsa Dženkinsa sa distance 12,4 sekunde pre kraja poveli sa dva poena razlike, a potom je Kuzmić odlično odigrao odbranu i izblokirao Ekpea Judoa, koji je imao šut za produžetak.

U 18. kolu Zvezda će u Tel Avivu igrati protiv Makabija a Fenerbahče će u Istanbulu dočekati Panatinaikos. 

Ovako je protekao meč:

22.40 - Kraj meča. Zvezda – Fenerbahče 75:73.

22.05 - Kraj treće deonice. Zvezda je imala prednost od deset poena ali u poslednju četvrtinu ulazi sa dva poena prednosti (61:59).

21.30 - Poluvreme. Odlična predstava Crvene zvezde koja na odmor odlazi sa košem prednosti (44:42).

21.05 - Kraj prve četvrtine. Rezultat nakon prvih deset minuta meča je nerešen (23:23).

20.45 - Počeo je meč.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво