Читај ми!

Nemilosrdni „Ratnici“, Jokić najefikasniji u porazu

Košarkaši Golden Stejta nastavili seriju pobeda ubedljivo savladavši Dalas sa 108:99. U dramatičnom duelu sa Filadelfijom, Denver izgubio na svom terenu 122:124 uprkos sjajnoj igri Nikole Jokića koji je bio i najefikasniji igrač meča sa 25 poena. Nemanja Bjelica odličan u pobedi Minesote nad Milvokijem 116:99, a Boban Marjanović opet nije dobio šansu da zaigra.

U duelu Golden Stejta i Dalasa nije bilo mnogo neizvesnosti. Gosti su uspevali da održe rezultatsku ravnotežu samo do sredine drugog dela utakmice, a onda su „proradili" šuteri „ratnika" i samo uvećavali prednost do finalne pobede.

Pobednike je predvodio Klej Tompson sa 29 poena u pratnji Durenta sa 19 i Karija sa 14 poena, a kod gostiju najefikasniji je bio Harisin Barns sa 25 poena.

U dramatičnom duelu Denvera i Filadelfije istakao se naš internacionalac Nikola Jokić koji je bio najefikasniji igrač, na žalost, opet u porazu svog tima, a malo je nedostajalo da bude i igrač odluke.

Već na samom početku meča srpski centar je postigao prvih deset poena za svoj tim uz sedam skokova i četiri asistencije, a i u samom finišu utakmice je izborio šansu za izjednačenje koje vodi u produžetak.

Fauliran je pri šutu za tri poena u poslednjim sekundima, pogodio je prva dva, a treće je namerno promašio, ali su njegovi saigraći propustili priliku za izjednačenje.

Jokić je za 22 minuta igre postigao 25 poena, a još šestoricu saigrača su ga pratila dvocifrenim učinkom. Emanuel Mudiaj sa 22 poena i pet skokova, Danilo Galinari sa 18 i Heris sa 17 poena.

U timu gostiju koji su uspeli da slave tek treći put van svog parketa ove sezone, najbolji je bio Ersan Iljasova sa 23 poena i 13 skokova, a 23 poena ubacio je i povratnik na parket Džoel Embid. Dabl-dabl je ostvario i Dario Šarić sa 13 poena i 11 skokova, a imao je i pet asistencija.

Hjuston je ubedljivo savladao LA Kliperse sa 140:116 uz novi trostruki dvocifren učinak Džejmsa Hardena koji je utakmicu završio sa 30 poena, 10 asistencija i 13 skokova.

Dobru partiju u sinoćnjim mečevima pružio je i Nemanja Bjelica jer je sa 10 koševa doprineo pobedi Minesote nad Milvokijem 116:99.

Bjelica je imao i tri skoka, po jednu asistenciju i ukradenu loptu, u duelu koji je obeležii Endrju Vigins sa 31 poenom.

Boban Marjanović ponovo je sa klupe za rezervne igrače gledao poraz Detroita od Atlante 105:98.

Rezultati utakmica:

Denver - Filadelfija 122:124
Minesota - Milvoki 116:99
Detroit - Atlanta 105:98
Vašington - Bruklin 118:95
Boston - Majami 117:114
Atlanta - Detroit 105:98
Hjuston - LA Klipers 140:116
Nju Orleans - Njujork 104:92
San Antonio - Portland 110:94
Golden Stejt - Dalas 108:99

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво