Читај ми!

Ruski mediji: Srbi pokazali da su nam braća

Ruski mediji su opširno izvestili o potezu navijača Crvene zvezde koji su uoči meča između košarkaša srpskog tima i moskovskog CSKA odali poštu članovima hora ruskih oružanih snaga "Aleksandrov", nastradalima u avionskoj nesreći.

Ruska Gazeta, Sport i specijalizovani portali konstatuju kako su navijači Crvene zvezde još jednom potvrdili da su Rusi i Srbi braća, a mnogobrojni čitaoci su se u komentarima zahvalili na podršci u teškim trenucima. Posebno se izdvojio komentar jednog navijača koji je napisao da je šteta što Srbija i Rusija nisu susedi.

Zahvalnost navijačima Crvene zvezde izneli su i navijači moskovskog Spartaka, koji su u bratskim odnosima sa pristalicama beogradskog kluba.

Uoči utakmice između Zvezde i CSKA u Beogradskoj areni, preko razglasa je emitovana pesma "Tamo daleko", koju je ansambl "Aleksandrov" izvodio u jednom od ranijih gostovanja u Beogradu.

Istovremeno, navijači su razvili transparent na kome je pisalo: "Nek se pesma ovog hora od 20.000 članova do neba čuje u jedan glas, nek se čuje hvala i dalje pevajte za nas", a svi prisutni u hali su ustali i stajali za vreme pesme.

Košarkašku utakmicu je iz lože pratio ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Čepurin.
Zvezda je savladala CSKA sa 78:67.

Број коментара 33

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара