Legendarni NBA trener: Očigledno je da se neki igrači dopinguju!

Jedan od najuspešnijih trenera u istoriji NBA, Džordž Karl, koji drži šesto mesto sa preko 1.175 pobeda u najjačoj ligi sveta, poznat je kao osoba koja otprilike uvek kaže ono što misli. Tako, u svojoj novoj knjizi koja nosi naziv Furious George (Besni Džordž), otvoreno govori o dopingu među košarkašima.

Kako prenosi En-Bi-Si sports, Karl je naglasio da se liga ponosi time što ima strože doping kontrole i testove od NFL ili MLB lige, ali da to nije rešilo problem.

"Nije kao što je bilo pre trideset godina, ali je i dalje tu. Problem je i dalje tu. To mi više smeta nego oni glupani koji upadnu u nevolju zbog rekreativnih droga."

Karl je brzo razjasnio o čemu priča.

"Govorim o PED (performance-enhancing drugs – sredstvima koja poboljšavaju učinak) sredstvima. Steroidi, hormon rasta i tako dalje... Očigledno je da se neki igrači dopinguju. Kako to da neki stare, ali da postaju tanji i spremniji? Kako se tako brzo oporavljaju od povreda? Zbog čega, dođavola, idu u Nemačku tokom pauza između šampionata? Sumnjam da je zbog zauerkrauta", napisao je Karl, koji ima objašnjenje otkud NBA igrači u Nemačkoj.

"Tamo idu zbog najnovijih lekova koji se teško otkrivaju. Nažalost, testiranja su uvek par koraka iza dopinga. Lens Armstrong nikada nije pao na doping testu."

I za kraj ove teme, poruka:

"Smatram da želimo da uspeju najbolji sportisti, ne najveći, najbogatiji prevaranti koji sarađuju sa najboljim naučnicima. Ali ne znam kako da to postignemo..."

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво