Читај ми!

Efes bolji od Barse, pobede Panatenaikosa, Olimpijakosa i Baskonije

Košarkaši Efesa pobedili su u Istanbulu Barselonu sa 72:68 (21:15, 15:13, 18:17, 18:23), u 11. kolu Evrolige. Panatenaikos ubedljiv protiv Galatasaraja 85:58. Olimpijakos razbio Uniks 88:59. Baskonija bolja od Darušafake 73:52.

Efes je tokom cele utakmice bio u vođstvu, sredinom treće deonice imao je 16 poena prednosti - 48:32, ali je Barselona ipak uspela u finišu utakmice da dođe do preokreta i tako unese neizvesnost u završnicu susreta.

Gosti iz Katalonije su u 46 sekundi pre kraja poveli sa 68:66 posle trojke Tajrisa Rajsa, ali je Brajant Danston na drugoj strani pogodio za dva uz faul, a potom je Ante Tomić autokošem, u pokušaju da izbaci loptu iz obruča posle bacanja Danstona, doveo turski tim do dva poena prednosti.

Rajs u narednom napadu nije bio precizan za tri, a Derik Braun je iznudio faul i potom potvrdio pobedu Efesa sa linije za slobodna bacanja.

Efes je predvodio Džejson Grejndžer sa 16 poena i pet asistencija, dok je Toma Ertel dodao 14.
U ekipi Barselone najefikasniji bio je Rajs sa 22 poena, a Tomić, Aleks Renfrou i Džastin Doleman postigli su po osam.

Efesu posle 11 utakmica ima šest pobeda i pet poraza, a Barselona ima obrnut skor - 5/6.

Košarkaši Panatenaikosa sasvladali su, u Atini, Galatasaraj sa 85:58 (20:13, 19:18, 25:14, 21:13). Pao je pobedom stigao do skora od šest pobeda i pet poraza. Galatasaraj je zabeležio i osmi poraz uz tri pobede.

Pet igrača Panatenaikosa imalo je sličan učinak. PAO je do šeste pobede u Evroligi predvodio Kris Singlton sa 13 poena, sedam skokova, tri ukradene lopte i jednom asistencijom, Kalates, Rivers i Gabrijel postigli su po 14 poena, jedan manje dodao je i Džejms. U poraženoj ekipi najefikasniji je bio Blejk Šilb sa 15, dok je Vladimir Micov postigao šest. 

Olimpijakos je u Pireju sa 88:59 (24:16, 19:12, 25:14, 20:17) bio bolji od Uniksa.

Olimpijakos je lakše od očekivanog zabeležio sedmi trijumf, a najefikasniji u pobedničkom timu bili su Erik Grin i Met Lodžeski sa po 15 poena.

S druge strane, Uniks je upisao ;osmi poraz, a predvodio ih je Kit Lengford sa 25 poena i on je bio jedini u svojoj ekipi s dvocifrenim učinkom.

Baskonija je bila ubedljiva protiv Darušafake i trijumfovala sa 73:52 (18:9, 19:10, 18:14, 18:19).

Baskonija je na svom parketu u potpunosti nadigrala Darušafaku i upisala sedmu pobedu, dok je Darušafaka pretrpela šesti poraz.

Šejn Larkin bio je najefikasniji sa 14 poena, dok je dva manje ubacio Rodrig Bobua, a u ekipi Darušfake jedini dvocifeni bio je Džejms Anderson sa 11 poena.

 

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво