Читај ми!

Fenerbahče (očekivano) pobedio Zvezdu u Istanbulu

Košarkaši Crvene zvezde doživeli su sedmi poraz u Evroligi, pošto je bolji od njih u Istanbulu bio Fenerbahče – 87:72. Crveno-beli dobro odigrali prvu četvrtinu, ali je potom tim Željka Obradovića demonstrirao svoj kvalitet i zabeležio osmi trijumf u elitnom takmičenju.

Dobrom rolom Kuzmića, kvalitetnom odbranom i strpljivom igrom u napadu, Zvezda je bila bolja od Fenera u većem delu prvog kvartala.

Međutim, usledila je "crna rupa" u igri beogradske ekipe na početku druge četvrtine (bez koša čak pet minuta!), što je ekipa kvaliteta Fenerbahčea, predvođena omalenim Diksonom, i te kako iskoristila i kaznila, i uspela da napravi prednost koju je, uz malo poteškoća, uspela da održi do odlaska na odmor.

Nastavak je doneo manje-više istu situaciju na terenu. Zvezda je igrala na mahove i mini-serije svojih igrača u napadu (Dženkins, Lazić i Volters), a Fener konstantno i taman toliko da održava razliku. Povukli su tada Dikson, Veseli i Judo, pa je prednost narasla na maksimalnih 18 poena razlike.

U poslednjoj deonci Obradović je malo promešao karte, pokušao da odmori nosioce, što je Zvezda uz izuzetno dobru rolu Ognjena Dobrića (10 poena) uspela da iskoristi i smanji razliku na, reklo bi se, prihvatljivih i donekle očekivanih "minus 15".

Najefikasniji akter meča bio je Ekpe Judo sa učinkom od 15 poena, uz devet skokova i pet asistencija, a pratili su ga Veseli sa 14 i bivši igrač crveno-belih Pero Antić sa 13 koševa.

Kod srpskog šampiona Simonović je zabeležio 14 poena, Dženkins je ubacio 12, a Bjelica 11.

Naredni meč Zvezda igra 15. decembra u Areni protiv Makabija.

Ovako je protekao meč u Istanbulu: 

20.29Kraj meča, Fenerbahče je savladao Crvenu zvezdu rezultatom 87:72. Prvi deo poslednje deonice doneo je malo bolju igru srpskog šampiona, dobre role u napadu imali su Volters i posebno mladi Ognjen Dobrić (10 poena), ali je nakon izvesnog perioda kombinovanja petorke, trener Obradović vratio na parket najbolje i mirno priveo utakmicu kraju.

20.10 – Loše je Zvezda ušla u nastavak meča, a jedini koji je imao kakvu-takvu ideju u napadu bio je Dženkins. Na drugoj strani, raspucao se italijanski šuter Luiđi Datome, koji je pogađao iz gotovo svih pozicija. Veseli i Judo su lako izlazili na kraj sa svojim čuvarima i postizali prilično lake poene. Na drugoj strani, poene je u napadu Zvezdi donosio izraziti defanzivac Lazić, što samo po sebi pokazuje da je se srpski šampion poprilično mučio na protivničkoj polovini. Igrači u žuto-teget dresovima su u poslednju deonicu ušli sa prednošću od 68:50.

19.30Poluvreme, Fenerbahče – Crvena zvezda 41:31. Serijom od 12:0 na startu druge četvrtine, turski tim je stekao dvocifrenu prednost. Tim Dejana Radonjića nije uspeo da postigne poene u prvih pet minuta tog dela igre! Rezultatski priključak je potom sa dve vezane trojke doneo Marko Simonović, a kasnije mu se pridružio Džarls Dženkins. Međutim, igra i šut spolja Fenera polako su se razvijali, pogađali su Dikson, Datome i Antić i time održali prednost domaćina. Najefikasniji igrači dva tima su Dikson sa 11 i Simonović sa osam ubačenih poena.

19.05 – Posle prvih deset minuta igre, Fenerbahče vodi sa 20:18. Zvezda je počela poprilično koncentrisano i mirno, strpljivo igrala u napadu, a u odbrani dobro branila spoljnu igru domaćina. Istina, očekivano su Judo i Veseli pravili mnogo problema pod oba koša. No, centar Zvezde Ognjen Kuzmić se solidno borio sa pomenutim dvojcom, ubacio šest poena, uhvatio četiri lopte i iznudio tri faula, što je crveno-bele dovelo do rezultatske prednosti od pet poena. Ipak, nakon tajm-auta Obradovića, njegovi puleni prave seriju od 7:0 i preuzimaju vođstvo, koje su sačuvali do kraja prvog perioda.

18.45 – Počeo je meč u Istanbulu. Timovi su izašli u sledećim petorkama:

Fenerbahče: Slukas, Mahmatoholu, Veseli, Datome i Judo.

Crvena zvezda: Jović, Dangubić, Dženkins, Simanić i Kuzmić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво