Zvezda poražena na Bosforu od Efesa

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su u Istanbulu od Efesa sa 100:79 (21:21, 26:19, 27:24, 26:15) u devetom kolu Evrolige. Najefikasniji u Zvezdi bio je Čarls Dženkins sa 20 poena, što je njegov rekord u Evroligi, dok je Marko Gudurić postigao 14 poena.

Zvezda posle utakmice u Istanbulu ima četiri pobede i pet poraza, a isti učinak ima i Efes.

Zvezda je, za razliku od prethodnih utakmica, večerašnju u Istanbulu počela u šuterskom raspoloženju. Posle dva i po minuta igre, ekipe Dejana Radonjića nije imala promašaj iz igre i vodila je sa 10:4, ali je usledio mali pad, što je Efes iskoristio i serijom 7:0 stigao do preokreta.

Crveno-belima je Milko Bjelica vratio prednost, koju su uspešno čuvali sve do poslednjih sekundi prve deonice, ali je Efes u poslednjem napadu stigao do izjednačenja, pogotkom Tajlera Hanikata uz zvuk sirene.

Efes je u drugoj četvrtini nadigrao Zvezdu. Crveno-beli su se dosta mučili s organizacijom u napadu, ali i defanzivnim skokom. Efes je na drugoj strani bio u naletu, serijom 12:0 na tri i po minuta do kraja poluvremena došli su do dvocifrene prednosti od 41:31. Beogradski tim je delimično uzvratio, te prišao na 43:38, da bi posle 20 minuta rezultat bio 47:40.

Efes je u jednom napadu na početku drugog poluvremena postigao šest poena, Braun je zakucao uz nesportsku Simanića, a Koton je zatim postigao trojku, pa je domaćin ponovo imao dvocifrenu prednost, koja je iznosila maksimalnih 13 – 61:48.

Imao je Efes potpunu kontrolu u tim trenucima i delovalo je kao da će lako privesti meč kraju, ali se Zvezda nije predavala. Serijom 8:0, uz dve vezane trojke Dženkinsa, Zvezda je prišla na četiri poena zaostatka – 64:60. Posle tajm-auta Velimira Perasovića, Efes je postigao trojku, a onda su usledila dva loša napada Zvezde. Domaćin je to kaznio, pa je serijom 9:0 ponovo došao do dvocifrene prednosti.

Zvezda je ponovo na sedam minuta do kraja uhvatila rezultatski priključak, prišla je na 75:80, ali Efes je ponovo odbio nalet i novom serijom 14:0 rešio meč.

Ovako je pretekao meč u dvorani "Abdi Ipekči":

19.52 – Kraj meča, ubedljiv poraz Crvene zvezde od Efesa 79:100. Domaćin je do ubedljivog trijumfa došao na krilima Brauna, koji je postigao 20 poena, dok je Koton postigao 19. U redovima Zvezde istakli su se Dženskins sa 20 i Gudurić sa 14 poena.   

19.37 – Trojkama Voltersa i Simonovića Zvezda ponovo smanjuje razliku – 80:75.

19.29 – Kraj treće deonice, Efes vodi protiv Zvezde 74:64

19.23 – U dva napada crveno-beli su primili dve trojke, Efes ponovo ima dvocifrenu razliku – 70:60.

19.20 – Zvezda sa sa minus 13 dolazi na samo minus 4, 64:60. Sada je Perasović prinuđen da zatraži tajm-aut.

18.47 – Poluvreme na meču, Efes vodi protiv Zvezde 47:40. Najefikasniji u redovima crveno-belih je Marko Gudurić sa 10 poena, dok su Dženkins i Bjelica postigli po devet. Efes predvodi Derik Braun sa 12 poena. Problem za Zvezdu mogu prestavljati tri faula Milka Bjelice.

18.31 – Prvi put na meču Efes stiže do dvocifrene prednosti, 41:31. Dejan Radonjić prinuđen da reaguje i zatraži tajm-aut.

18.17 – Kraj prve četvrtine, rezultat je nerešen – 21:21. Odlična igra crveno-belih koji ipak nisu uspeli da dođu do prednosti u ovoj deonici. Košarkaši Efesa košem Honikata u poslednjoj sekundi dolaze do izjednačenja.

18.00 – Počeo meč u Istanbulu. Startna petorka Zvezde: Kuzmić, Simanić, Dangubić, Dženkins i Jović. Za Efes: Braun, Osman, Koton, Gjendžer i Danston.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи