Zvezda srušila Barsu u Beogradu

Nakon što su prvi meč nove sezone Evrolige odigrali u bivšem "Pioniru", košarkaši Crvene zvezde su u trećem kolu dočekali slavnu Barselonu u rasprodatoj beogradskoj Areni i slavili veliku pobedu, drugu u sezoni – 76:65. Sjajna partija trija Gudurić – Bjelica – Simonović.

Tvrd početak meča, puno promašaja i mali broj poena u prvih pet minuta, nakon kojih je rezultat bio 6:6. Crveno-beli su se prilično mučili u napadu, promašivali i otvorene šuteve, pa se iz publike ponovo moglo čuti kukanje na "tvrde obruče u Areni". Tek nešto bolje u tom segmentu odigrala je Barselona, koja u finišu preko raspoloženog Olesona (deset poena) i rastrčanog Rajsa odlazi na 9:16, što je bio rezultat prve deonice.

Druga četvrtina donela je igru u serijama dva kluba. Prvo je Zvezda prišla na dva poena manje, onda su Katalonci otišli na sedam više – 31:24, da bi zatim srpski šampion predvođen raspoloženim šuterima Gudurićem i Simonovićem vezao šesnaest poena zaredom i na poluvreme otišao sa 40:31. Gosti su uspeli da postignu koš u poslednja četiri minuta drugog perioda.

Posle odmora, obe ekipe su nastavile znatno koncentrisanije, bolje šutirale i u prvih pet minuta ubacile po sedam poena (po jednu trojku). U tom mini periodu iscrpljujuće duele pod koševima vodila su dvojica centara, Kuzmić i Tomić, i čini se da je kao pobednik izašao povremeni srpski reprezentativac. Uz to, bolja selekcija šuta Zvezde sa spoljnih pozicija i minijature iskusnog Bjelice pod košem održali su prednost domaćeg tima pred završnih deset minuta – 60:48.

"Blaugrana" sa mnogo više odlučnosti kreće u četvrtoj četvrtini, trojke pogađaju Rajs i Eriksen, Klaver veže četiri laka poena. Zvezda u tom delu uspeva da "izmisli" poene posle dobre odbrane i kontri koje realizuje Gudurić, oba puta na asistenciju Dženkinsa. Potom na scenu stupa bez dileme meč-viner Milko Bjelica, koji sa nekoliko poena, asistencija i skokova "lomi" utakmicu u korist srpskog tima, za konačnih 76:65 (9:16, 31:15, 20:17, 16:17).

Na kraju je Bjelica na svom kontu imao 12 poena, uz po 4 asistencije i skoka, fenomenalni Gudurić je bio najefikasniji akter susreta sa 21 poenom, dok je Simonović dodao 13.

Kod Barselone je Bred Oleson ubacio 15, a Tajris Rajs 12 koševa.

Zvezda već u petak igra u gostima kod Panatinaikosa u Atini, u meču četvrtog kola.

Ovako je protekao meč:

20.45 – Kraj meča. Zvezda je pobedila Barselonu rezultatom 76:65.

20.25 – Pred početak poslednjeg dela igre, Zvezda ima lepih 12 poena prednosti – 60:48.

19.50 – Razbudili su se i jedni i drugi, daleko zanimljivija druga četvrtina. Gudurić i Simonović odlični u domaćem timu, koji vodi 40:31 na poluvremenu.

19.20 – Na kraju prve deonice, Barselona vodi 16:9. Bred Oleson je, praktično, jedini raspoložen igrač u oba tima, pošto je postigao deset poena.

19.00 – Počeo je meč u Beogradu, prvi napad ima Barselona.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво