Jao Ming bolji od Novickog, povreda Peđe Stojakovića

Jao Ming predvodio Hjuston do trijumfa nad Dalasom od 112:102. Kinez je postigao 30 poena uz 13 skokova. U redovima domaćina Dirk Novicki i pored 36 koševa, nije uspeo da spreči poraz Maveriksa.

Košarkaši Nju Orleansa pobedili su u gostima Feniks sa 108:95, ali su na početku poslednje četvrtine ostali bez Predraga Stojakovića, koji je iščašio članak desne noge.

Srpski internacionalac je, do povrede, postigao 20 poena i zabeležio šest skokova za 30 minuta provedenih na parketu. Još uvek se ne zna koliko će Stojaković odsustvovati sa terena. Odličnu partiju u Nju Orelansu pružio je Kris Pol sa 20 poena, deset asistencija i osam skokova, a Hornetsi su u Feniksu zabeležili drugu pobedu u sezoni.

"Prošle su dve utakmice od početka sezone i dobar je znak što pogadjamo šuteve u važnim trenucima, kada se odlučuje o pobedniku", rekao je posle meča trener Nju Orleansa Bajron Skot.

Najbolji u Feniksu bio je Stiv Neš sa 24 poena i devet asistencije, dok je Amare Stodemajer dodao još 21 poen i 12 skokova.

Košarkaši Klivlenda pobedili su na svom terenu ekipu Šarlota sa 96:79, što je Kavalirsima prvi trijumf u sezoni. Potencijalni reprezentativac Srbije Aleksandar Pavlović proveo je na terenu 18 minuta i za to vreme postigao dva poena, uz tri skoka.

Najzaslužniji za pobedu Klivlenda bio je Danijel Gibson sa 25 poena, a još jednu odličnu partiju pružio je Lebron Džejms, koji je meč završio sa 22 poena, devet skokova i devet asistencija. Prvi strelac Šarlota na ovoj utakmici bio je Džejson Ričardson sa 24 poena, dok je Džerald Valas na to dodao još 13 poena.

U derbiju Teksasa, ekipa Hjustona pobedila je na gostovanju Dalas sa 111:102.

Junaci pobede Rokitsa bili su Jao Ming sa 30 poena i 13 skokova i Ron Artest, koji je zabeležio 29 poena i sedam skokova. Dalas od poraza nisu mogli da spasu ni odlični Dirk Novicki (36 poena) i Džoš Hauard (28 poena).

Rezultati:

Klivlend - Šarlot 96:79

Dalas - Hjuston  102:112

Feniks - Nju Orleans 95:108

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара