Partizan pobedio Real

Košarkaši Partizana pobedili su u Beogradu madridski Real sa 81:77 (21:13, 23:25 13:21, 24:18) u drugom kolu Grupe D Evrolige.

U fantastičnoj atmosferi u beogradskom "Pioniru" Partizan je uspeo da savlada favorizovanog Reala.
"Crno-beli" su odlično počeli meč i pre svega zahvaljujući odličnoj odbrani već u sedmom minutu stigli do dvocifrene prednosti od 17:6 posle dve uzastopne trojke Tepića.
Prednost Partizana ja najviša bila početkom druge četvrtine, kada je Rašić pogodio za tri poena i timu doneo prednost od 31:19.
Beogradski tim je vođstvo uspešno čuvao do treće deonice, kada su se pojavili problemi u napadu pa "crno-beli" više od četiri minuta nisu postigli koš iz igre.
Real je to umeo da kazni i serijom od 13:0 u petom minutu treće deonice  da preuzme vođstvo (51:45), a ubrzo stigne i do najubedljivije prednosti od 55:47.
Partizan je, ipak, uzvratio serijom od 8:0 i stigao do izjednačenja, a posle nove trojke Tepića u četvrtom minutu poslednje deonice ponovo dođe do vođstva 65:63.
Utakmicu je odlučila nova, četvrta trojka Tepića minut i 31 sekundu pre kraja, kada je Partizan poveo sa 77:71.
Real je pokušao da rezultat preokrene brzim faulovima, čak i namernim, ali su Uroš Tripković i Novica Veličković bili sigurni sa slobodnih bacanja.
Lul i Aleks Mumbru uspeli su samo da ublaže poraz Reala, pa je Partizan zabeležio prvu pobedu u 13 dosadašnjih duela sa "kraljevskim klubom".
Petorica košarkaša Partizana zabeležila su dvocifren učinak u poenima, a najefikasniji su bili Aleksandar Rašić sa 18 i Milenko Tepić sa 16.
Serhijo Lul postigao je 19 poena za Real, a Kvinton Hozli je dodao još 14.

Partizan će u narednom, trećem kolu Evrolige ugostiti milanski Armani Džins.

Dvorana: Pionir. Gledalaca: 6.128
Sudije: Picilkas (Grčka), Kerebuč, Paterniko (Italija).

Partizan: Tepić 16, Milošević, Rašić 18, Tripković 6, Veličković 13, Lazme 12, Aleksić, Vitkovac 10, Božić, Rakočević 6, Veseli, Vraneš.
Real: Sančes, Hozli 14, Rejes 11, Papadopulos 10, Mumbru 7, Ervel 1, Mejsi 4, Bulok 9, Lul 19, Lopes 2, Hamilton.

Pobeda nad Realom "crno-belima" je prva u Evroligi ove sezone, a ujedno i prva u 13 dosadašnjih duela sa madridskim timom u klupskoj istoriji.

Број коментара 30

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи