Ratkovica i Robinson novi igrači Partizana

Plejmejker Branislav Ratkovica potpisao jednogodišnji ugovor sa Partizanom, dok će crno-beli dres nositi i Amerikanac Frenk Robinson.

Novi plejmejker crno-belih karijeru je poceo u Beopetrolu, a najveći deo karijere proveo je u Nemačkoj igrajući za Oldenburg, Artland i Tibingen. U Partizan stiže iz Bugarske, gde je prošle sezone za Lukoil prosečno beležio 7,9 poena i 5,1 asistenciju po meču.

"Drago mi je što sam došao u klub za koji navijam od malena. Iako sam deset godina proveo u inostranstvu, sa velikom pažnjom sam pratio igre crno-belih. Pre nekoliko godina je bilo pregovora, koje smo eto sada uspeli da realizujemo. Jednostavno je, Partizan se ne odbija. Drago mi je što sam ponovo u Srbiji i što ću raditi sa trenerom Džikićem sa kojim sam jedno kratko vreme sarađivao u Atlasu"”, rekao je Ratkovica koji je zadužio dres sa brojem šest.

Ratkovica je treće pojačanje Partizana za novu sezonu, pošto su klub prethodno pojačali Stefan Birčević i Đorđe Majstorović.

Ali tu nije kraj, pošto je danas još jedan igrač pojačao crno-bele - Amerikanac Frenk Robinson.

On ima 32 godine, a, kao i Ratkovica, sarađivao je sa Aleksandrom Džikićem, u Olimpiji pre osam godina.

Robinson je prošle sezone igrao za turskog drugoligaša Istanbul DSI i prosečno je postizao 15,7 poena, uz 4,5 skokova i 3,1 asistenciju. Pre toga igrao je i za Ironi Nahariju iz Izraela, grčki Panelefsinijakos, zatim za Ludvigsburg, Artland i Vurcburg u Nemačkoj, kao i za Makabi Haifu, gruzijski Sokumi Tbilisi, poljski Prokom, ukrajinski Budiveljnik i finski Bisons.

Robinson je na Tviteru potvrdio da je potpisao ugovor i da će ponovo igrati za trenera sa kojim je radio u godini kada je prvi put došao u Evropu.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво