Srbija bez Bjelice na Olimpijskim igrama!

Novi udarac za košarkašku reprezentaciju Srbije - jedan od najvažnijih igrača prethodnih godina, Nemanja Bjelica, zbog povrede ipak neće putovati u Rio na Olimpijske igre! Posle detaljnih medicinskih pregleda u Minesoti, ustanovljeno je da njegova povreda zahteva još najmanje tri nedelje oporavka i rada po posebnom programu, što praktično znači da on neće biti spreman za početak olimpijskog košarkaškog turnira.

Kako je saopštio KSS, Bjelica je u subotu boravio na Kopaoniku gde se reprezentacija Srbije priprema za Olimijske igre. Obavio je razgovor sa selektorom Aleksandrom Đorđevićem i poželeo sreću saigračima u nastavku priprema.

Nemanja Bjelica je standardni član reprezentacije Srbije od 2009. godine, od kada je nastupao na četiri evropska i dva svetska prvenstva.

Sa državnim timom osvojio je srebrnu medalju na EP u Poljskoj 2009, kao i na Svetskom šampionatu 2014. godine. Za seniorski državni tim nastupao je 124 puta i postigao 928 poena.

"Veoma sam vezan za reprezentaciju i mnogo mi je žao što neću biti u timu na Olimpijskim igrama u Riju. Sedam godina sam svako leto provodio sa nacionalnim timom i teško je prihvatiti da neću moći da pomognem ekipi na tako velikom takmičenju kao što su Olimpijske igre. Razgovarao sam sa selektorom Đorđevićem i složili smo se da ovako veliko takmičenje zahteva fizički potpuno spremne igrače, što ja u ovom trenutku nisam. Moram da zalečim povredu zbog koje mi se neće ostvariti velika želja da nastupim na Olimpijadi, ali se nadam da ću ostvariti san na sledećim Olimpijskim igrama. Svim srcem ću biti uz saigrače u Riju i verujem da tamo mogu da naprave dobar rezultat", rekao je Nemanja Bjelica za sajt KSS-a.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво