Džons i zvanično u Zvezdi

Novi centar Crvene zvezde Dvejn Džons izrazio je nadu da će uspeti da svojim kvalitetima pomogne tom košarkaškom klubu da u tekućoj sezoni ostvari što bolje rezultate, a to bi njemu lično moglo da donese povratak u američku NBA ligu.

"Vrlo sam uzbuđen i drago mi je što sam ovde u Srbiji. Zaista sam impresioniran onim što sam video za ova dva dana. Nadam se da će moj talenat koristiti ekipi, pre svega moja odbrana i skok zbog kojih sam i dobio priliku da se oprobam u NBA ligi", rekao je Džons na konferenciji za novinare u prostorijama beogradskog kluba.

Džons, koji je u redove crveno-belih došao posle neuspešnog pokušaja da se preko probe u kampu domogne mesta u timu San Antonija, naveo je i da je o Srbiji najviše saznao od Aleksandra Pavlovića sa kojim je dve godine igrao u Klivlendu.

"Saša je ponosan Srbin i vrlo je lepo govorio o vašoj zemlji i srpskoj košarci, tako da se radujem što ću je i iskusiti", naveo je Džons, koji će nositi dres sa brojem 22 na leđima.

Zvezdin generalni menadžer  Milan Opačić ocenio je da će crveno-belima mnogo koristiti iskustvo 26-godišnjeg Džonsa, koji je već igrao u Evropi, doduše svega dve nedelje tokom kojih je nosio dres Efes Pilsena.

"Angažovanjem Džonsa mi smo popunili tim za sledeću sezonu. Dobili smo igrača koji ima NBA iskustvo, koji je u razvojnoj ligi tog takmičenja u proseku beležio više od 13 skokova po utakmici i dve blokade po meču", kazao je Opačić o 2,08 metara visokom centru.

"Džons igra dobru odbranu, dobar je u tranziciji. Uveren sam da će biti pravo pojačanje, centar koji nam je nedostajao u prethodnih nekoliko sezona. A mi ćemo pokušati da mu pomognemo da se dodatno razvije i sledeće sezone vrati u SAD", dodao je Opačić.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво