Đorđević zadovoljan: Gledamo meč po meč

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević, posle pobede nad Angolom 83:60 i plasmana u polufinale kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre u Riju, rekao je da je ekipa pokazala veliku želju i pravi odbrambeni pristup.

"Prisutna je velika želja, a ta želja nekada zna da bude kontraproduktivna. Imali smo dobar odbrambeni pristup, bolje smo otvorili meč nego protiv Portorika. Angola je dobro postavila utakmicu, imala mnogo ofanzivnih skokova u prvom poluvremenu i to je nešto na šta nismo mogli dobro da utičemo", rekao je Đorđević na konferenciji za novinare.

"U trenutku kada smo uspostavili skok, pri kraju druge deonice, stekli smo prednost i poentirali lakše. U drugom poluvremenu smo imali agresivnost. Vidi se da svi razmišljaju o važnostima utakmice, jer ovo više nisu prijateljski mečevi", rekao je selektor.

"Imali smo 23 asistenicije i to mi se jako sviđa kod ove ekipe. Opet, bilo je par naivno izgubljenih lopti i situacija koje smo mogli bolje da rešimo. Imali smo fokus na njihovog najboljeg igrača Moreu i mislim da smo odradili posao", istakao je Đorđević.

Prema njegovima rečima, sada je trenutak da se prebaci fokus na sledeću utakmicu.

Na pitanje novinara o eventualnom duelu sa Češkom u polufinalu, rekao je:

"Imaju dva sjajna igrača na NBA nivou - Satoranski i Veseli. Igraju dugo zajedno, spoljna linija je dosta jaka. Na nama je da odigramo dobro i pobedimo. Ključ je borba pod košem i dolazak do lakših poena u tranziciji. Idemo uzdignute glave, napravili smo dobre rezultate i siguran sam da ćemo svi ući sa velikom željom".

Novinara iz Letonije je zanimalo da li selektor razmišlja o eventualnom susretu sa timom ove zemlje u finalu.

"Ne mislim o finalu, gledam samo utakmicu po utakmicu. Poštujem Letoniju, igraju prelepu košarku. Govorio sam o njima na prošlom Evropskom prvenstvu. Veruju u svoj sistem i sjajan su tim, ali ne razmišljam o eventualnom finalu", zaključio je Đorđević.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије