Читај ми!

Uspela generalna proba, Srbija ubedljiva protiv Grčke

Srbija – Grčka 91:76 (27:29, 26:17, 22:17, 16:13). Reprezentacija Srbije još jednom pobedom završila je pripreme za kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre koji u ponedeljak počinje u Beogradu. „Orlovi“ su ubedljivo savladali Grčku i potvrdili sjajnu formu.

Posle dve pobede nad Francuzima, usledio je ubedljiv trijumf nad Grčkom. Izabranici selektora Đorđevića prikazali su sjajnu igru, na trenutke i egzibicionu što je upotpunilo uživanje gledalaca u večeras ispunjenoj Areni. Sjajna uvertira pred važne mečeve u ovoj istoj dvorani.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Nikola Jokić sa 20 poena, a imao je i pet skokova. Kapiten Miloš Teodosić završio je utakmicu sa 16, a Miroslav Raduljica sa 14 poena. Grčku su predvodili Janis Adetokunbo sa 14 i Stratos Perperoglu sa 12 poena.

Grčka je bolje počela meč pred skoro 20.000 ljudi u Areni, i vodila je tokom cele prve četvrtine. Srbija je u nekoliko navrata uspevala da izjednači, ali nije uspevala. Domaći tim vodili su u tim trenucima Nikola Jokić i Miloš Teodosić, koji su zajedno postigli 27 poena od prva 34 svog tima.

Srbija je u drugoj četvrtini pojačala odbranu, da bi posle trojke Teodosića u 12. minutu prvi put povela, sa 34:32. Grčka je igrala timski i uspevala je da koristi slabiji šut "orlova", ali kada su počeli da pogađaju i Miroslav Raduljica i Stefan Jović, domaći tim je sigurno držao prednost i na poluvreme otišao sa do tada maksimalnih sedam poena "viška", 53:46.

Naši košarkaši su u drugom poluvremenu nastavili da igra jaku odbranu i popravili šut, tako da je do kraja treće deonice uvećana prednost na 13 poena, 73:60, da bi u četvrtoj došli i do 20 poena prednosti, 85:65 i mirno priveli meč kraju.

Selektor Aleksandar Đordević pružio je šansu i Radetu Zagorcu, Nemanji Dangubiću i Marku Guduriću da debituju u seniorskoj reprezentaciji.
Olimpijski kvalifikacioni turnir počinje u ponedeljak u Beogradu.

 

Tok meča:

22.13 - Kraj meča. Srbija je savladala Grčku rezultatom 91:76.

21.50 - Završena je i treća četvrtina, raste prednost "orlova" - 75:63.

21.27 - Počelo je drugo poluvreme.

21.11 - Poluvreme, Srbija - Grčka 53:46.

Mnogo bolja igra u odbrani srpskih košarkaša donosi rezultat, pa "orlovi" imaju prednost posle prvih 20 minuta.

20.41 - Izuzetno efikasna igra u prvoj četvrtini, posle koje Grčka vodi protiv Srbije sa 29:27.

20.19 - Sa nekoliko minuta zakašnjenja počeo je meč u Areni.

20.13 - Intoniraju se himnne u Areni, susret će početi za koji minut.

Mini-pripremni period pred početak olimpijskog kvalifikacionog turnira u Beogradu, srpski košarkaši završiće utakmicom protiv selekcije Grčke.

Nakon dva vezana trijumfa nad Francuskom, selektor Aleksandar Đorđević će u meču protiv "helena" imati poslednju priliku da isproba svoje taktičke zamisli i dobije jasniju sliku tima pred pred početak onog "glavnog".

Grčka je od poslednjeg EP pretrpela promene – povukao se dugogodišnji lider Vasilis Spanulis, ali imena Andetokumba, Kufosa, Burusisa, Printezisa i Kalatesa govore da je to i dalje respektabilan tim.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво