Đorđević: Nije lako pobediti Francuze dva puta

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević sinoć je bio zadovoljan odnosom igrača i novom pobedom nad selekcijom Francuske (94:88).

"Nikoga nije lako pobediti na ovom nivou dva puta za tri dana. Mislim da je to velika pozitiva što izlazimo iz dva meča, koji smo namerno organizovali sa Francuzima koji su u vrhu u Evropi. Vidimo fizički napor svih igrača, nismo slepi i sve to cenimo. Jasno nam je kakvom fizičkom naporu su igrači izloženi. To je stvar u kojoj vodimo računa. Imamo nove igrače, koji polako ulaze u sistem. Moramo da radimo, video analize će pomoći, jer količina treninga je mala", rekao je Đorđević na konferenciji za medije u areni.

On je dodao da su Francuzi sa velikim motivom izašli na teren, da se videla velika želja da pobede i istakao da izuzetno ceni rad francuskog kolege Vensana Kolea.

"Možda je najvažnija stvar što smo ponovo pobedili. Naši dueli sa Francuskom su uvek na pola koša, vrlo neizvesni. Takav je kvalitet obe ekipe. Dobili smo potvrdu našeg rada. Zadovoljan sam velikom željom za pobedom, požrtvovanošću u odbrani. Par igrača sa klupe je donelo veliku energetsku promenu. Igrači imaju saradnju, traže jedan drugoga. Niko ne želi da individualnim kvalitetom rešava utakmice, već tražimo igru kroz zajedništvo. Sa druge strane odbrana je boja ekipe", rekao je Đorđević.

Đorđević je pozvao navijače da u što većem broju dođu na meč sa Grčkom u utorak uveče.

"Utakmica sa Grčkom je za navijače. Slobodan je ulaz i cenimo mnogo publiku i podršku. I večeras su nam pomogli u nekim momentima kada je bilo veoma teško", zaključio je Đorđević.

Reprezentativac Srbije Miroslav Raduljica rekao je da je meč sa Francuskom bio veoma težak i ponovio da kad se igra za nacionalni tim ne sme da postoji izgovor.

"Teška utakmica za nas. Videli ste sa kojim žarom smo igrali tokom čitavog meča. Svaka čast mojim saigračima na tome. Naravno, grešili smo, ali još smo u treningu. Ova ekipa ne sme da ima izgovore, tako da ćemo da nastavimo da 'cepamo' i igramo kao večeras", poručio je Raduljica.

Selektor Francuske Kole istakao je da je utakmica bila odlična i naglasio da su provere sa Srbijom najbolje moguće pred kvalifikacioni turnir u Manili, koji očekuje Francuze.

"Bila je odlična utakmica. Oba tima su igrala odličnu odbranu i pronalazila rešenja u napadu. Bilo je odlično doći ovde, kao i igrati u Parizu. Jako je dobro igrati ovakve utakmice pred važna takmičenja, konkretno pred kvalifikacioni turnir. Nadam se da ćemo biti spremni pred turnir. Imamo dobre šanse u Manili", rekao je Kole.

Prema njegovim rečima utakmica je bila bolja nego prva, koja je odigrana u Parizu i istakao da obe selekcije imaju šansu da dođu do medalje, ukoliko se kvalifikuju na Olimpijske igre.

"Za mene ova utakmica bila bolja od one u Francuskoj. Veći kvalitet i energija. Mislim da oba tima imaju šanse da dođu do medalje, ako se kvalifikuju u Rijo. Bjelica će se vratiti, nama nedostaje Batum i Gober, tako da će to dodatno ojačati timove", zaključio je Kole.

Srbija poslednju proveru pred kvalifikacioni turnir ima u utorak, kada će od 20.15 sati u areni ugostiti selekciju Grčke.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво