Prva pobeda Hemofarma u NLB ligi

Košarkaši Hemofarma savladali su u Vršcu ekipu Širokog sa 83:69 (28:24, 20:15, 17:12, 18:18) i u trećem kolu Jadranske lige ostvarili prvu pobedu u tom regionalnom takmičenju ove sezone.

Prvi period igre protekao je u znaku Milana Mačvana i Bobana Marjanovića, koji su zajedno postigli 21 poen, ali to nije pomoglo Hemofarmu da se značajnije rezultatski odvoji - 28:24.

Široki je zapretio na početku druge deonice i zahvaljujući dobroj igri Ivana Grgata i Frana Čolaka stigao na poen zaostatka (31:32). Farmaceuti su tada u igru vratili Marjanovića i uspeli da u drugom delu te četvrtine steknu devet poena prednosti sa kojom su i otišli na odmor 48:39.

Široki je bolje počeo i treći period igre i prednost domaćina za dva minuta umanjio na 53:51, ali su "farmaceuti" odgovorili serijom 12:0, povratili teško stečenu prednost i napravili dobru zalihu pred poslednju četvrtinu (65:51).

Hemofarm je u 25. minutu stigao i do 22 poena prednosti (77:55), što im je obezbedilo mirnu završnicu i prvi ovosezonski trijumf, posle dva iznenađujuća poraza.

Najefikasniji u Hemofarmu bio je Marjanović sa 21 poenom, dok je Mačvan dodao 16. U Širokom najefikasniji je bio Čester Mejson sa 17, dok je Grgat dodao 16.

Trener Hemofarma Stevan Karadžić posle utakmice bio je zadovoljan prvom pobedom tima posle dva neočekivana poraza. Karadžić je naveo i da je susret sa Heliosom nagoveštaj bolje igre Vrščana.

"Ovu utakmicu smo počeli lagano i tada nam se dešava da se uspavamo, protivnik se vrati i mi uđemo u nervozu. Prognozirao sam da je plafon da nam Široki da 60 poena i nisam mnogo pogrešio. Ipak, dozvolili smo im lake poene i čak 15 skokova u napadu. Imali smo i loš šut za tri poena (3/18). To moramo da popravimo, posebno jer nam sleduje duel sa Partizanom", rekao je Karadžić.

Trener Širokog Hrvoje Vlašić priznao je da i pre početka utakmice nije gajio iluzije da će njegov tim pobediti.

"U nekim delovima utakmice igrali smo odlično, ali u jednom periodu smo pali što je Hemofarm iskoristio i rešio utakmicu. Pad u igri desio se zbog malog broja igrača u rotaciji. Još uvek je početak lige, ništa ne bih prognozirao", rekao je Vlašić.

Hala: Centar Milenijum, Vršac
Gledalaca: 1.700
Sudije: Radović, Medan (obojica iz Hrvatske), Rutešić (Crna Gora)

Hemofarm: Pavković, Despotović, Božović, Marković 7, Krstović 10, Šutalo 5, Mačvan 16, Katić 6, Borisov 3, Marjanović 21, Petrović, Stivenson 15.

Široki: Planinić 4, Čolak 8, Mileković, Naletilić 2, Sirišćević 6, Ramljak 3, Topalović, Puljko 8, Ružić 5, Mejson 17, Grgat 16.

Trijumf Olimpije u Podgorici

Košarkaški ljubljanske Olimpije pobedili su u Podgorici ekipu Budućnosti sa 85:79 (19:15, 19:22, 24:30, 23:12) u poslednjoj utakmici trećeg kola Jadranske lige.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво