Košarkašice Hemofarma protiv Vagosa iz Portugala

Košarkašice Hemofarma 23. oktobra protiv portugalskog Vagosa u vršačkoj hali "Milenijum" počinju novu sezonu u FIBA Evrokupu.

Šampionke Srbije ove sezone igraju u izmenjenom, dosta podmlađenom sastavu i, prema rečima stratega Marine Maljković, i u Evropi i u domaćem prvenstvu očekuju ih teške i neizvesne utakmice.

"Intenzivnim radom na pripremama pokušali smo da nadoknadimo odlazak igračica koje su godinama bile osnova ekipe. Tim je kompaktan, sve igračice su spremne i očekujem da uz našu prepoznatljivu igru, a to je agresivna odbrana, pobedimo sutra", rekla je Maljkovićeva.

Vrščanke ove godine u evropskom kupu igraju u izuzetno teškoj grupi u kojoj će se sastati i sa ruskom Čevakatom, koja ih je prošle sezone izbacila u drugom krugu takmičenja, zatim sa litvanskim Lemikajnenom i portugalskim Vagosom.

"Jako teška grupa sa tri ozbiljna protivnika. Ruskinje smo videli prošle godine. Ekipa iz Litvanije je po informacijama koje imamo izuzetno jaka. Portugalke nismo imali prilike da gledamo, ali znamo da imaju jednu iskusnu Amerikanku i Brazilku", rekla je Maljković.

Kapiten Hemofarma Biljana Stanković pozvala je publiku da ih ove sezone bodri sa tribina jer, kako je rekla, podrška im je ove sezone neophodna.

"U klubu je dobra atmosfera i trudimo se da pobednički duh prenosimo na nove igračice. Cilj nam je da se u Evropi izborimo za što bolji plasman. Sa Portugalkama se nismo do sada sretale. Mislim da treba u Vršcu da pobedimo sa što većom razlikom", rekla je Stanković.

Utakmica prvog kola K grupe Evrokupa između Hemofarma i Vagosa igra se 23 oktobra u Vršcu od 20.30.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара