Jao Ming se ne povlači iz reprezentacije

Zvaničnici Košarkaškog saveza Kine demantovali su navode lokalnih medija da će centar Jao Ming uskoro završiti reprezentativnu karijeru.

Košarkaš NBA ligaša Hjustona poslednjih nekoliko godina odigrao je veliki broj utakmica za taj klub i za reprezentaciju Kine, a zbog "gustog" rasporeda često je imao problema sa povredama.
Ming, koji ima 28 godina, nedavno je izjavio da su mu Olimpijske igre u Pekingu poslednje u karijeri, a lokalni mediji u Šangaju pre nekoliko dana objavili su vest da je najpoznatiji kineski košarkaš namerava da se posveti igrama u klubu.
"Ne znamo ništa o tome. Nikada nam nije rekao da namerava da se povuče iz reprezentacije", rekao je Hu Đaši, direktor kineskog košarkaškog saveza.

Menadžer kineskog košarkaša nazvao je "neodgovornim" izveštaje koje su objavile novine u Šangaju.
"Nisam čuo da Jao želi da se povuče. On je već pokazao koliko je posvećen nacionalnom timu, pošto je učestvovao na Olimpijskim igrama, iako se tada tek oporavio od povrede", istakao je menadžer Jao Minga.
Centar Hjustona će imati 32 godine 2012, kada se budu održavale Olimpijske igre u Londonu.
"Pre četiri godine mislio sam da je 2008. veoma blizu, ali sam u međuvremenu ima tri komplikovane operacije zbog povreda", rekao je Jao posle završetka olimpijskog turnira u Pekingu.
Reprezentaciju Kine, pre Igara u Londonu, očekuje takmičenje na Svetskom prvenstvu 2010. u Turskoj.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво