Pobede Zvezde i Partizana

Košarkaši Crvene zvezde ostvarili su prvu pobedu u trećem kolu regionalne Jadranske lige, pošto su na svom parketu bili bolji od Zagreba rezultatom 89:66. Po četvrtinama 27:15, 17:16, 18:12, 27:23.

Crvena zvezda - Zagreb 89:66

Meč je odigan u hali "Pionir" pred oko 2.000 gledalaca, a sudili su Šutulović (Crna Gora), Kralj i Miličević (BiH).

Crvena zvezda: Kešelj, Milošević 6, Kikanović, Nedović 3, Stević 10, Radivojević 4, Strahinja Dragićević, Tadija Dragićević 14, Bejli 7, Videnov 15, Vladimir Štimac 16, Bakić 14.

Zagreb: Tomić 11, Mašić, Simon 8, Prkačin 5, Nikola Garma, Dijan, Bašljan, Barać 13, Andrej Štimac 4, Žorić 10, Mulaomerović 15, Krstić.

Tek u trećem pokušaju "crveno-beli" su stigli do prvog trijumfa u novoj sezoni. Ubedljiva pobeda nad nimalo naivnim gostima iz prestonice Hrvatske puno će značiti ekipi koju sa klupe predvodi Aco Petrović ne samo na rezulatskom planu.

Domaći košsarkaši pokazali su tokom utakmice veliko htenje i želju da se nakon dva neuspeha na gostovanjima u Podgorici i Železniku iskupe, pa sa može reći da je njihova pobeda apsolutno zaslužena.

Zvezda je već u prvoj četvrti srtekla dvocifrenu prednost, koju nije ispštala do samog kraja. Efikasnost u napadu i kolektivno zalaganje bile su osnovne odlike tima koji sigurno vredi više nego što početni rezultati pokazuju.

Beograđani su evidentno veliku pomoć imali od oporavljenog kapitena Tadije Dragićevića, koji je bio najopasniji po koš protivnika, a i mladi Vladimir Štimac je pokazao da se nalazi u odličnoj formi.

Crvena zvezda je do pobede stigla zahvaljujući većem broju šuteva, a njeni igrači na sve načine su pokušavali da poentiraju. Više od solidnog procenta šuta (52 posto) "crveno-belima" je značilo što se veliki broj šutera raspucao, pa Zagrebu nije bilo spasa.

Zagrepčani, koji su u prva dva kola ostvarili stopostotan učinak večeras nisu pružili posebno lošu partiju, ali protiv izuzetno raspoložene Zvezde njihova šansa za trijumf svedena je na minimum.

Helios - Partizan 67:73

Košarkaši Partizana, aktuelni šampioni Jadranske lige, gostovali su u Sloveniji ekipi Heliosa i ostvarili pobedu rezultatom 73:67. Po četvrtinama je bilo 25:18, 11:16, 18:17, 19:16.

Helios: Delić 14. Zalokar, Korošec, Dundović 14, Petrović 10. Zagorc, Močnik 15. Laškević 8, Balažić, Bajramlić, Krušić, Snou 6.

Partizan: Kecman 10. Milošević 10, Rašić 15, Lešić, Mitrović, Božić 9, Marić 18, Rakočević, Veseli 7, Đekić 2, Vraneš.

Šampion NLB lige usepo je da stigne do prve pobede u novoj sezoni, ali je do nje došao posle dosta problema. "Crno-beli" su uspeli da ostvare potpunu dominaciju pod oba koša i imali su cak 20 skokova više od protivnika (39-19), a samo u napadu zabeležili su 15 skokova. To je trebalo da bude više nego dovoljno za lakšu i ubedljiviju pobedu, ali je neiskustvo većine Partizanovoh igrača učinilo svoje.

Ako se ima u vidu da Žarko Rakočević za 25 minuta nije postigao nijedan koš, a to nije uradio ni Slavko Vraneš za nešto manje od 13 minuta, koliko je proveo na parketu, Partizan može da bude sasvim zadovoljan ostvarenom pobedom. Tim pre što je u rotaciji imao samo desetoricu igrača, a Jan Veseli je zbog problema sa ličnim greškama igrao samo 17 minuta.

Partizan je utakmicu počeo dosta dobro i posle prve četvrtine imao je prednost od sedam koševa. Tada se činilo da će šampion Srbije bez većih problema zabeležiti pobedu, ali su domaćini u narednih 30 minuta uspeli da održe potpunu ravnotežu i da čitavo veme održavaju rezultatski priključak.

Helios je ozbiljno zapretio kada je vođstvo Partizana smanjio na 52:51, ali je tada, u trenucima kada se utakmica lomila, mladi tim Partizana pokazao da ima potencijala. Izvanrednom igrom u odbrani "crno-beli" su napravili seriju od 10:0 i stekli 11 poena prednosti (62:51), a u poslednjih pet minuta igrači Helosa više nisu imali snage da još jednom zaprete.

Najbolji igrač u ekipi Partizana, sa učinkom od 18 poena i 11 skokova, bio je pridošlica Aleksandar Marić, koji je tako još jednom pokazao da je pravo pojačanje. Aleksandar Rašić je na pleju bio veoma siguran i važnije od njegovih 15 poena bilo je to što je imao samo jednu izgubljenu loptu, za razliku od utakmice protiv Cibone, kada je izgubio čak osam lopti.

Posle ove pobede, Partizan će sa više samopuzdanja u četvrtak dočekati Unikahu u prvom kolu Evrolige i biće to prvi veliki test nove ekipe u ovoj sezoni.

FMP iz Železnika poraen je u Hrvatskoj od ekipe Cibone rezultatom 75:59, dok su u ostalim utakmicama postignuti sledeći rezultati:

Zadar - Cedevita 89:85
Bosna - Radnički 75:67
U nedelju igraju:

Hemofarm - Široki
Budućnost - Olimpija

Tabela:
1. Cibona 3 - 0
2. Zadar 2 - 1
3. Helios 2 - 1
4. Radnički 2 - 1
5. Zagreb 2 - 1
6. Zvezda 1 - 2
7. Cedevita 1 - 2
8. Budućnost 1 - 1 (-1)
9. Bosna 1 - 1 (-1)
10. Partizan 1 - 1 (-1)
11. FMP 1 - 1 (-1)
12. Hemofarm 0 - 2 (-1)
13. Široki 0 - 2 (-1)
14. Olimpija 0 - 1 (-2)

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво