FMP pobedio Amsterdam

Košarkaši FMP-a pobedili su u Železniku holandski Amsterdam sa 83:67 (16:13, 22:16, 23:12, 22:26) i plasirali se u drugi krug kvalifikacija za Evrokup.

U prvoj utakmici FMP je poražen sa 6 poena razlike (66:60). Tako da se ubedljivom pobedom, pred svojim navijačima, plasirao u dalje takmičenje. 

Najefikasniji u domaćem timu bio je Dragan Labović sa 22 poena, dok je Nemanja Protić postigao 16. Tedi Gipson i Klint Harison postigli su po 14 poena za goste.

"Panteri" su na početku bili dosta nervozni, pravili su dosta grešaka, ali je Nemanja Protić sa šest uzastopnih poena pokrenuo seriju FMP-a od 13:0 krajem prve i početkom druge četvrtine.

FMP je tako prvi put stigao do dvocifrene prednosti, a do kraja utakmice, koja je često bila prekidana zbog faulova, pa je trajala skoro dva sata, uglavnom je kontrolisao igru.

Domaći su u trećoj četvrtini imali i 20 poena prednosti, a gosti nisu uspevali da šutevima sa distance slome angažovanu odbranu domaćina.

Amsterdamu nije pomogla ni podrška navijača kojih je u Beograd doputovalo pet i koji su čegrtaljkama i skandiranjem bodrili svoj tim.

Trener FMP-a Slobodan Klipa ocenio je posle utakmice da je njegovom timu bila potrebna ovakva pobeda da bi povratio mentalnu sigurnost koju je izgubio na početku sezone.

"Posle poraza na početku Jadranske lige izgubili smo mentalnu snagu i veru u sebe, a početak ove utakmice istakao je maksimalno taj naš problem. Jedna ubedljiva pobeda nam je bila potrebna da bismo se povratili", rekao je Klipa novinarima posle meča.

"Presudila je čvrsta odbrana, kojom smo uspeli da prevaziđemo nervozni početak. Odlično smo šutirali penale (34 od 39) i to nam je dosta pomoglo. Čeka nas težak rasapored i zato nam je ova pobeda bila važna", dodao je trener FMP-a.

Trener gostiju Ari Šivek rekao je da je njegov tim utakmicu izgubio u drugoj četvrtini.

"Počeli smo tačno onako kako smo želeli i stekli prednost, ali posle nismo šest, sedam minuta postigli koš tako da je FMP došao do 10, a onda i 15 poena prednosti i rešio meč. Utakmica nije bila kvalitetna, a ni lepa za gledanje i vođenje", rekao je Šivek.

"Panteri" će u drugom kolu kvalifikacija, u kome će Srbiju predstavljati i Crvena zvezda, igrati sa ruskim Uralom.

Zvezda će, 4. i 11. novembra, igrati protiv austrijskog Alijanc Svansa, koji je u prvoj rundi kvalifikacija eliminisao estonski Tartu Rok, iako je večeras izgubio sa 15 poena razlike - 60:75. Alijanc je, međutim, prvi meč kao domaćin dobio sa ubedljivih 86:64

Jedini sigurni učesnik Srbije u grupnoj fazi takmičenja Evrokupa, koja će se igrati od 25. novembra do 13. januara, jeste vršački Hemofarm.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи