Lebron i Kari, novi okršaj

U finalu NBA lige sastaju se, ponovo, Golden Stejt i Klivlend. Prošle godine su "ratnici" bili bolji u finalu, ali sada Kavsi sa Lebronom Džejmsom i spremnim Kevinom Lavom i Kajrijem Irvingom veruju da znaju put do prstenova. Voriorsi neće lako prepustiti tron, ali su, naročito protiv Oklahome, pokazali da nisu nezaustavljivi.

Golden Stejt je teškom mukom stigao do finala. Posle impresivnih 73:9 u regularnom delu na Zapadu, "ratnici" su u pet mečeva savladali Hjuston, zatim i Portland, a onda je na red došla Oklahoma.

Predvođena Raselom Vestbrukom i Kevinom Durentom, Oklahoma je imala 3:1 i bila nadomak velikog finala. Ipak, Stef Kari i družina su se "provukli" i obezbedili očekivano finale.

Na drugoj strani,  Kavsi su bili prvi na Istoku, sa 57 pobeda i 25 poraza. U plej-ofu su savladali Detroit i Atlantu bez poraza, a zatim i Torontou šest mečeva.

Nadaju se da su izvukli pouke iz prošlogodišnjeg finala i da će sada tim sa Lebronom Džejmsom, ali i Kevinom Lavom i Kajrijem Irvingom (koji su prošle godine bili povređeni u finalu) konačno doći do šampionskih prstenova.

Uostalom, videli su da "ratnici" nisu nezaustavljivi, to im je najbolje pokazala Oklahoma. Takođe, biće odmorniji pošto nisu imali toliko težak posao u plej-ofu koliko rival iz Kalifornije.

Plan igre Voriorsa je svima poznat. Neumorni trojkaši Stef Kari i Klej Tompson će gađati sa svih pozicija i od njihove preciznosti umnogome zavise rezultati tima. Štaviše, u duelima sa Oklahomom, trojke su presudile. Oklahoma je igrala bolje, ali je Golden Stejt "preživeo" zahvaljujući ubačenih 90 trojki u sedam mečeva. 

Prvi meč finala igra se u noći između četvrtka i petka.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво