Читај ми!

“Ratnici” izborili finale

Košarkaši Golden Stejta u dramatičnoj utakmici nadigrali Oklahomu sa 96:88, u sedmoj odlučujućoj utakmici polufinala, i plasirali se u finale NBA lige. Stefon Kari i Tompson predvodili tim do pobede. Aktuelni prvaci u finalu će braniti titulu u duelu sa Klivlendom.

Tim Golden Stejta je uspešno finiširao pobedonosnu seriju u finalu Zapadne konferencije i posle zaostatka od 3:1 uspeo da dobije odlučujuću sedmu utakmicu za NBA finale u kome će se drugu godinu za redom sresti sa Klivlend Kavalirsima.

I sinoćna utakmica u Ouklendu kao da je svojom dramatičnošću i obrtima preslikala celu polufinalnu seriju.

Na startu je povela Oklahoma i uspevala da održi prednost sve do sredine trećeg dela utakmice uprkos stalnom pritisku na terenu i publike sa tribina. A onda je „proradio" Stefon Kari.

Kari je pružio još jednu od sjajnih partija u ovoj sezoni i sa 36 postignutih koševa opet bio najefikasniji igrač utakmice. Odlično su ga pratili Klej Tompson sa 21 i Dajmon Grin sa 11 pogodaka.

U Oklahomi Kevin Durent je predvodio tim sa 27 koševa, a odlično su ga pratili Vestbruk sa 19 i Ibaka sa 16 pogodaka, ali to nije bilo dovoljno za slavlje na gostujućem parketu.

Sinoćnom pobedom tim Stiva Kera je još jednom ušao u istoriju jer je postao tek četvrti sastav koji je uspeo da nadoknadi zaostatak od 3-1 u finalu Konferencije.

Za prsten NBA prvakaboriće se sa Klivlend Kavalirsima, a njihov prvi duel izgaće se u noći između četvrtka i petka u Ouklendu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво