FMP bolji od Partizana, odlučuje majstorica

Košarkaši FMP-a pobedili su na svom terenu Partizan sa 79:74 (19:20, 24:16, 18:14, 18:24) i tako izjednačili na 1:1 u polufinalu plej-ofa Super lige Srbije.

U finale, u kojem već čeka Crvena zvezda, plasiraće se tim koji prvi dođe do dve pobede. Treća utakmica igra se u sredu.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Ognjen Dobrić sa 21 poenom. Filip Čović postigao je 16, a Dragan Apić 12 poena. Kevin Džons predvodio je Partizan sa 18 poena, dok je Aleksandar Cvetković postigao 10.

FMP je prvi poveo u rastrzanom meču i u prvoj četvrtini je u dva navrata imao po četiri poena prednosti, prvi put na 11:7. Partizan se vratio u igru koševima Džonsa i boljom odbranom.

Domaći tim je, međutim, do kraja poluvremena koristio greške gostiju i povratio prednost, koja je u samom finišu prvih 20 minuta iznosila 10 poena, 43:33. Džons je vratio trojku za 43:36 na poluvremenu. Utisak nakon prvih 20 minuta košarke jeste da je FMP bio u boljem ritmu i da je imao više raspoloženih igrača.

Delovalo je da je Partizan u trećoj četvrtini uhvatio ritam, pošto je iskoristio greške FMP-a i povratio prednost posle trojke Eda Murića, 48:47.

FMP je tada odgovorio serijom trojki Dejana Davidovca i Filipa Čovića i napravio je seriju od 14:2, čime je došao do najubedljivijeg vođstva, 61:50, na kraju treće deonice.

Partizan se, međutim, nije predavao i do polovine poslednje četvrtine napravio je seriju od 15:4, za izjednačenje – 65:65. Crno-bele je tada predvodio Milutinović igrom na oba kraja terena, a priključio mu se energijom i Novica Veličković. Gostujući tim je do tog trenutka promašio čak 11 slobodnih bacanja.

Ekipe su posle toga igrale brzo, ali agresivno, a poeni su postizani sa penala, sve do dva minuta pre kraja. Stefan Lazarević je zakucao za vođstvo FMP-a (69:68), Cvetković je položio iz kontre za vođstvo Partizana, a onda je Ognjen Dobrić vratio prednost domaćima, samo da bi Cvetković sa penala doneo prednost crno-belima (72:71) na 80 sekundi do kraja.

Ilija Đoković je pogodio oba penala, da bi Džamar Vilson u sledećem napadu Partizana izgubio loptu, posle čega je Dobrić pogodio trojku za 76:72.

Tada je klupa FMP-a dobila tehničku grešku jer je ekipa sa klupe utrčala na teren. Cvetković, međutim, nije iskoristio slobodno bacanje, a ni Partizan napad.

Domaći tim je mogao da reši meč, ali je Đoković promašio oba slobodna bacanja. Darel Vilijams na drugoj strani je pogodio samo jedno bacanje za 76:73.

Partizan je napravio faul 11 sekundi pre kraja. Davidovac je pogodio jedno bacanje, ali je Dragan Apić uhvatio ključni ofanzivni skok i tako rešio meč.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво