Gasol: Razmišljam da otkažem nastup u Riju zbog virusa zika

Najbolji španski košarkaš Pau Gasol izjavio je da postoji mogućnost da propusti Olimpijske igre u Riju zbog opasnosti od epidemije virusa zika.

"Razmišljam da li da odem u Rio. Najvažnija stvar kod ljudi je zdravlje. Još uvek je moje učešće neizvesno, a to sam rekao i svojim igračima i ostalim španskim sportistima. Nadam se da ćemo uskoro dobiti više informacija od MOK-a oko virusa zika, koji je velika pretnja", poručio je Gasol za španski list As.

Ukoliko centar Čikago bulsa otkaže nastup na OI, biće to veliki udarac za reprezentaciju Španije, posebno jer je Gasol na poslednjem Evropskom prvenstvu proglašen za najkorisnijeg košarkaša.

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) odbacila je pozive da se OI izmeste u drugu zemlju ili odlože, nakon što su čak 152 zdravstvena stručnjaka procenila da su Igre u Brazilu veliki rizik.

Virus zika, koji je uglavnom prisutan u zemljama Severne i Južne Amerike, izaziva teške urođene defekte kod dece.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво