Читај ми!

“Ratnici” se izborili za meč odluke

Košarkaši Golden Stejta uspeli su da na gostujućem terenu nadigraju Oklahomu sa 108:101 i izjednače na 3:3 u polufinalnoj NBA seriji plej-ofa. Sedmi, odlučujući meč finala Zapada igraće se u noći između ponedeljka i utorka u Ouklendu.

"Ratnici" su tako nadoknadili zaostatak od dve pobede pa će na svom parketu imati šansu da izbore novi duel sa Klivlend Kavalirsima u borbi za titulu.

Junak "ratnika" u Oklahomi bio je Klej Tompson koji je postigao rekordnih 11 trojki za ukupno 41 poen.

Na početku utakmice povela je domaća ekipa i činilo se da je sve već završeno, ali kako se meč bližio završnici tako su „Ratnici" preuzimali inicijativu. A onda je „proradio" Tompson, ubacio čak četiri trojke i poveo ostatak ekipe ka pobedi. Onda je Stefon Kari "vezao" dve trojke, izjednačivši na 99:99 tri minuta pre kraja, a onda je njegov "brat" odao još jednu za preokret od 104:101 na 90 sekundi pre kraja meča.

Kari je na kraju imao 31 poen uz 10 skokova i 9 asistencija, dok je Drejmond Grin dodao po 12 poena i uhvaćenih lopti, 6 asistencija i tri ukradene lopte.

U Oklahomi najbolji je opet bio tandem Kevina Durenta i Rasela Vestbruka, koji su utakmicu ravršili sa 29 i 28 poena, ali su imali vrlo loš procenat preciznosti jer su pogodili tek 20 od 58 šuteva. Dvocifren učinak imali su još Serž Ibaka sa 13 poena, 9 skokova i 3 blokade i Andre Roberson sa 11 poena i 8 uhvaćenih lopti.

Posle ove utakmice i dramatičnog izjednačenja u seriju posle 1:3, u odlučujući sedmi meč finala Zapada Golden Stejt ulazi znatno opuštenije, jer će se u noći između ponedeljka i utorka igrati na njihovom terenu u Ouklendu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара