Читај ми!

Džikić: Protiv FMP-a nema mesta za - "lako ćemo"

Trener košarkaša Partizana Aleksandar Džikić rekao da njegova ekipa spremno dočekuje polufinalnu seriju Superlige Srbije protiv FMP-a i istakao da crno-beli ne smeju da potcene protivnika. Polufinalna serija prvenstva Srbije za crno-bele počinje u subotu u 18 časova kada dočekuju FMP.

"Polufinale dočekujemo gotovo 100 odsto zdravi i spremni da uradimo sve što je potrebno da bismo se plasirali u finale. Sigurno nećemo potceniti protivnika, nema mesta za 'lako ćemo' razmišljanja. Ne sme se tako ući u duel s njima, koji iza sebe imaju dobru sezonu i nikakav imperativ pobede. Potrebno je da uradimo više na parketu, uspostavimo ritam i način igre koji nama odgovara", rekao je Džikić za sajt kluba.

Ligaški deo Superlige Srbije, Partizan je završio na prvom mestu Grupe B, dok je FMP bio drugi u Grupi A.

"Dosadašnjim igrama u Superligi, izborili smo pravo domaćinstva u polufinalu i veoma smo zadovoljni zbog toga. Naš protivnik je ozbiljna organizacija, ima punu rotaciju u sastavu, potpunu formaciju sa dva igrača na svakoj poziciji. Sastav im je krcat momcima koji su prošli reprezentativne selekcije, a ovo polufinale za njih praktično znači prijemni ispit za sastav evroligaškog predstavnika ABA lige", rekao je Džikić.

"Čeka nas motivisan rival koji ima jasnog predvodnika u organizatoru igre, koji iza sebe ima dugogodisnju saradnju s trenerom, a to uvek daje dodatni kvalitet. To je skakački agresivna ekipa, sa puno poena koje postižu u ranoj fazi napada", dodao je Džikić.

Košarkaš Partizana Novica Veličković je rekao da crno-beli protiv FMP-a moraju da odigraju "jako i čvrsto".

"FMP je mlada i talentovana ekipa koja igra veoma čvrsto. Od kada sam došao, odigrali smo sa njima dve prijateljske utakmice, namučili su nas u kupu i zaslužuju svaki respekt. Sada se sve zaboravlja, ulazi se u seriju i nemaš prava na kikseve. Moramo da odigramo jako i čvrsto jer naspram nas nije tim za potcenjivanje", naveo je Veličković.

Kako je objavljeno na sajtu Partizana, crno-beli će na sutrašnjoj utakmici u hali "Aleksandar Nikolić" imati specijalne goste, jer dolaze vaterpolisti Partizana koji su ranije ove nedelje osvojili 27. titulu državnog prvaka, juniori KK Partizan koji su postali prvaci Srbije, ali i nekadašnji igrači tog kluba Žofri Lovernj i Leo Vesterman.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво