Читај ми!

CSKA Moskva na krovu Evrope

CSKA Moskva - Fenerbahče 101:96 (22:20, 28:10, 19:23, 14:30, 18:13). Košarkaši CSKA Moskva pobedili su u Berlinu u finalu Evrolige Fenerbahče posle prave drame i produžetka. Treće mesto osvojila je Lokomotiva iz Moskve pobedom nad Laboral Kučom 85:75.

Moskovljani su odigrali fantastične tri četvrtine u poslednji pnjriod ušli su sa plus 16, ali su uspeli da prokockaju prednost i uvedu meč u produžetak. U nastavku odigrali su bolje od protivnika i zasluženo stigli do trijumfa.Za MVP igrača finala proglašen je Nando de Kolo iz pobedničke ekipe.

Rusku ekipu su do prve titule od 2008. godine predvodili Nando De Kolo sa 22 poena, Miloš Teodosić je ubacio 19, uz sedam asistencija, Kajl Hajns je postigao 15, a Viktor Hrijapa 10.
Teodosiću je ovo prva titula U Evroligi, iz trećeg pokušaja, baš kao i treneru ruske ekipe Dimitrisu Itudisu, koji je godinama sarađivao sa Željkom Obradovićem u Panatinaikosu.
U ekipi Željka Obradovića, koji nije uspeo da osvoji svoju devetu titulu u Evroligi, najbolji je bio Bobi Dikson sa 17 poena, Luiđi Datome, Pero Antić i Ekpe Judo su dodali po 16, a Kostas Slukas deset poena.

Srpski košarkaši Bogdan Bogdanović i Nikola Kalinić su utakmicu završili sa šest, odnosno tri poena.

Početak utakmice nije nagoveštavao da će Fenerbahče juriti veliku razliku, pošto je polovine druge četvrtine vođena izjednačena borba, nijedan tim nije uspevao da se odlepi, ali je od 15. minuta CSKA preuzeo stvari u svoje ruke.

Sjajnom igrom i u odbrani i u napadu košarkaši moskovske ekipe su stigli do 20 poena prednosti na poluvremenu.

Fenerbahče je agresivno ušao u drugo poluvreme, ali kada je izgledalo da ekipa Željka Obradovića može da promeni tok meča, Jan Veseli je zaređao sa promašajima sa linije za slobodna bacanja.

CSKA je u tim momentima izgubio igru koja ga je krasila u prvih 20 minuta, ali Fenerbahče to nije uspeo da iskoristi, pa su Moskovljani održavali prednost i u poslednju četvrtinu ušli sa 16 poena prednosti.

CSKA je do polovine poslednje deonice održavao prednost, a onda je usledila prava drama na terenu.

Fenerbahče je poenima Datomea, Antića i Judoa stigao na minus šest, a onda je Dikson sa pet vezanih poena približio svoju ekipu na samo poen zaostatka na ulasku u poslednja dva minuta.

Turska ekipa je potom imala napad za prvo vođstvo posle dugo vremena, ali Judo nije iskoristo taj napad, da bi posle sjajne asistencije Teodosića De Kolo pogodio za 81:78 za CSKA.

Na 43 sekunde pre kraja meča Dikson je pogodio za tri poena preko Hajnsa, a Slukas je, posle greške De Koloa, poentirao za 83:81 za Fenerbahče.

De Kolo je u još jednom konfuznom napadu Moskovljana promašio trojku, ali je Hrijapa uhvatio loptu i izjednačio na 1,9 sekundi do kraja.

Fener je krenuo u poslednji napad, ali Judo iz teške pozicije nije pogodio, pa je meč ušao u produžetak.

U dodatnih pet minuta CSKA je bio bolji, odigrao je nekoliko dobrih odbrana, De Kolo je bio siguran sa linije za slobodna bacanja i ruska ekipa je na kraju slavila.

Tok meča:

22.32 - Kraj meča. CSKA je osvojio Evroligu pobedom nad Fenerbahčeom 101:96.Moskovljani su dodatnih pet minuta rešili u svoju korist sa 18:13

22.12 -  Kraj četvrte četvrtine. CSKA Moskva - Fenerbahče 83:83. Fener je uspeo da nadoknadi minus od 16 poena, čak i da povede, ali su igrači CSKA uspeli da izbore produžetak. Poslednji pnjriod Fenerbahče je dobio rezultatom 30:14.

21.40 - Kraj treće četvrtine. CSKA Moskva vodi protiv Fenerbahčea sa 69:53. Tim Željka Obradovića dobio je treći period rezultatom 23:19.

21.10 - Počela je treća četvrtina

20.55 - Poluvreme. CSKA Moskva vodi protiv Fenerbahčea rezultatom 50:30. Drugi period Moskovljani su dobili rezultatom 28:10. 

20.24 - Kraj prve četvrtine. CSKA Moskva vodi sa 22:20

20.00 - Počeo je finalni meč Evrolige ...

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво