CSKA u finalu, De Kolo jači od Lokomotive

Košarkaši moskovskog CSKA plasirali su se u finale fajnal-fora Evrolige, pošto su u prvom polufinalu u Berlinu pobedili Lokomotivu iz Kubanja sa 88:81 (23:12, 24:25, 21:22, 20:22). Nando De Kolo postigao 30 poena.

"Armejci" su odlično ušli u meč i nadigrali protivnika u prvoj deonici, posle koje su imali 11 poena prednosti.

Na početku druge četvrtine, Drejper je vezao pet poena, nakon čega je ekipa iz Kubanja propustila nekoliko prilika da se potpuno rezultatski vrati u meč. Umesto toga, CSKA se razigrao, trojke su pogađali Voroncevič, Fridzon i Teodosić, pa je moskovski tim stigao i do najveće prednosti od 16 poena, a na veliki odmor se otišlo rezultatom 47:37.

CSKA je u na startu treće četvrtine stigao do 15 poena razlike, ali Dilejni nije dozvolio Moskovljanima da prelome utakmicu. Vezao je dve trojke i spustio svoju ekipu na jednocifreni zaostatak.

Međutim, do kraja tog dela igre CSKA je uspevao da, pre svega zahvaljujući De Kolou, održi prednost pred poslednju četvrtinu.

I u poslednjih deset minuta Dilejni i Drejper su na momente nagoveštavali da Lokomotiva može da napravi potpuni preokret, ali je CSKA odbio sve napade i plasirao se u finale.

Potpuno nezaustavljiv u pobedničkoj ekipi bio je MVP Evrolige Nando De Kolo, koji je postigao 30 poena. Vitali Fridzon je dodao 13, a Viktor Hrijapa devet.

Miloš Teodosić je ubacio osam poena i upisao šest asistencija.

U Lokomotivi, Malkolm Dilejni je bio najefikasniji sa 26 poena, dok je Drejper dodao 17, a Rendolf 13. 

U drugom polufinalu sastaju se Fenerbahče i Laboral Kuča.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара