Читај ми!

Klivlend trojkama "rasturio" Atlantu

U drugoj utakmici četvrtfinala NBA plej-ofa Klivlend je serijom od čak 25 trojki ubedljivo savladao Atlantu (123:98) i poveo sa 2:0 u seriji. Veče je obeležio Džej Ar Smit koji je postigao najviše dalekometnih pogodoka – sedam trojki od 23 postignuta poena na utakmici.

Uprkos sjajnoj preciznosti Smit nije bio najefikasniji igrač utakmice, jer ga je sa 27 poena nadmašio raspoloženi Lebron Džejms, a pratili su ih Kajri Irving sa 19, Čening Fraj sa 12 i Kevin Lav sa 11 koševa uz 13 skokova.

Već od starta utakmice tim Klivlenda kao da je krenuo sa međusobnim nadigravanjem ko će dati više trojki, pa je prvo poluvreme završeno sa 18 takvih pogodaka, dok je u drugom dodato još sedam. Ukupno se čak desetorica igrača Klivlenda upisalo u strelce trojki, a imali su samo 20 neuspelih pokušaja.

Atlanta je bila u potpuno drugom planu, o čemu svedoči i skroman učinak koji je ostvarila najbolja petorka. Pol Milsap je bio najefikasniji sa 16 poena i 11 skokova, Džef Tig je ubacio 14 uz 6 asistencija, Kris Hamfriz je imao 12 uz 9 skokova, dok je Al Horford dodao tek 10 poena, baš kao i Tabo Sefološa i Majk Muskala.

Atlanti ostaje samo da što pre zaboravi ovo košmarno veče i pokuša da zaostatak od 2:0 nadoknadi na svom terenu, jer se plej-of serija 7. maja seli na njihov teren.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
23° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се