Читај ми!

Oklahoma eliminisala Dalas, Šarlot i Portland izjednačili

Oklahoma Siti savladala Dalas 118:104 i sa 4:1 plasirala se u četvrtfinale plej-ofa gde je očekuje tim San Antonija. Šarlot je savladao Majami sa 89:85, a Portlanda trijumfovao nad Klipersima sa 98:84, izjednačivši na 2:2 u duelima prvog dela plej-ofa.

Rasel Vestbruk i Kevin Durent vodili su suvereno Oklahomu ka ubedljivoj pobedi koja ih je odvela u četvrtfinale.

Vestbruk je pružio jednu od najboljih igara postigavši 36 koševa uz 13 skokova i 9 asistencija, a Durent je dodao 33 poena uz 7 skokova. Pratili su ih Stiven Adams sa 15 poena i 10 skokova i Vejters koji je ubacio 11 koševa.

Na drugoj starni ni legendarni Dirk Novicki sa 24 poena nije uspeo da umanji poraz Dalasa. Pratili su ga Dvajt Pauel sa 16 poena i 9 skokova, Džastin Anderson sa 14 poena, kao i Zaza Pačuli sa 12 poena.

Oklahoma je ovom pobedom nad Dalasom sa 118:104 ostvarika ukupni rezultat od 4:1 i u četvrtfinalu plej-ofa igratće sa San Antonijom, koji je eliminisao Memfis sa 4-0.

Tim Šarlota bio je više nego ubedljiv sa Majamijem i posle 89:85 uspeli su da izjednače na 2:2 u prvoj seriji.

Interesantno je da su najefikasniji strelci utakmice i Šarlota, Kemba Voker sa 36 i Džeremi Lin sa 21 košem, imali gotovo dvostruko veći učinak od najefikasnijih igrača Majamija.

Najbolji u ekipi Majamija Džo Džonson ubacio je 16 koševa, a pratili su ga Luol Deng sa 15, Dragić sa 12 i Vejd sa 12 postignutih koševa i 10 asistencija.

Peta utakmica igrće se u sredu na Floridi.

I Portland je izborio nerešen ukupan rezultat savladavši Kliperse sa 98:84, a predvodio ga je raspoloženi Al-Faruk Aminu koji je ubacio rekord karijere od 30 postignutih koševa, uz 10 skokova i 3 asistencije.

Pratili su ga Mekolum sa 19 i Demijan Lilard sa 12 poena.

Džef Grin bio je najefikasniji kod Klipersa sa 17 poena, ali nisu mogli doći do šanse za preokret i zbog niza problema sa povredana sa kojima su se suočili tokom utakmice.

Naime, na kraju utakmice se ispostavilo da je Kris Pol polomio kost u šaci, dok je Blejk Grifin pogoršao povredu sa kojom se mučio tokom sezone.

Ipak Blejk Grifin je ubacio 17, a Kris Pol imao 16 poena i 4 asistencije, dok je Džordan dodao 7 poena, 15 skokova i 4 rampe.

Peti meč igra se u sredu u Los Anđelesu, do kada če se Klipersi možda oporaviti.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво